Cikkek

Csapatunk 1-1-es döntetlent ért el hétvégén a Barcelona csapata ellen.

Most jön az, hogy az a bizonyos pohár félig tele van,vagy félig üres..?

Úgy gondolom, hogy az 1-1-es eredmény egy Barcelona ellen kimondottan jónak számít, tekintve abból a szempontból, hogy ők az idén még csak pontot sem veszítettek, mi pedig az utolsó két mérkőzésünkön minősíthetetlenül játszottunk. Innen nézve, jobban belegondolva még bravúr is…..

Na de ha abból a szempontból nézzük, hogy Griezmann miket hagyott ki és az ellenfél kapusa milyen bravúrokat mutatott be… kicsit savanyú a szőlő. Na de rögtön a szőlő megédesítésére pedig nézzük  azt hogy a második félidőre csapatunk életveszélyes taktikával jött ki,ami kisebb csapatoknál is eléggé meredek,nemhogy a katalánoknál,mégpedig hogy ráültünk az 1-0-ra,és foggal-körömmel tartottuk (volna) azt. Totálisan magunkra húztuk az ellent, és teljesen nyilvánvaló, és várható volt az egyenlítő találat érkezése. És ha a végén az a bizonyos szabadrúgás is beakad, még az egy pont se lenne most meg.(mindenki emlékszik a Chelsea elleni végén bekapott gólra….) Hála az égnek most nem volt ott a francia ellenállás oszlopos tagja: Dejavue.

A mérkőzés első félideje kimondottan színvonalasra sikeredett, egy kimondottan szép 21. percbeli Saúl góllal. Már kettővel mehetett volna a csapat, ha az egész mérkőzésen eléggé indiszponáltan játszó Griezmann két helyzetéből legalább egyet értékesített volna. És ha már a franciánál járunk meg kell említenünk azt is, hogy rengeteg labdát elszórt,Koke komájával egyetemben, aki ezen a mérkőzésen újfent a szürke kitudja hányadik árnyalatával rukkolt elő. Nagy talány hogy mit keres állandó jelleggel 90 percet a csapatban a „semmire”?

Ott van viszont Carrasco, akit, mint ha kicseréltek volna, és elkezdett futni,passzolni,csapatban játszani!Le a kalappal,jó volt látni, hogy a sokak által már temetett folyton öncélú,önző belga így is tud játszani.

És ha már őket megemlítettük, említsük meg a csapat többi tagját is:

A kapuban Oblak állt, aki a meccs egyik,ha nem a legjobbja volt,az ellenfél portásával egyetemben. Suarez 82.percbeni góljáról nem tehetett, sőt még kis szerencsével hatástalanítani is tudta volna, de csak beleérni tudott.

Védelmünk jól végezte a dolgát,Filipe-Godin-Savic is,egyedül talán Juanfran  lógott ki kicsit a sorból,és sajnos a következő pár hétben valamit kell kezdeni a jobb oldalunkkal,mert az idén eddig nagyok a bajok.

Középen még Gabiról nem ejtettünk szót, aki jól végezte a dolgát, de viszonylag gyorsan besárgult, és a pallos folyamatosan ott lebegett a feje fölött, mert belépői a lap után is ugyan úgy megvoltak. Végül is nem lett gond, de a színművészetben is jártas katalán csapat tagjai bármikor előadhatták volna a hattyú halálát, de ezen a mérkőzésen úgy látszik focizni akartak inkább. (Itt jegyezném, meg hogy tőlünk sem tetszett Carrasco és Koke fetrengős alakítása.nem szoktunk mi ilyet csinálni..)

Saúlt dicséret illeti nem csak a gólja miatt, hanem a mutatott játéka miatt is, legalább is az előző két mérkőzésen mutatottnál jóval jobban pörgött.

Elől Grizzi párjaként bizalmat kapó eddig bomba formában játszó kis argentin Correának is sikerült beszürkülnie ebbe a meccsbe. Nem is tudom volt-e egy épkézláb megmozdulása, de miután Gaitánt beküldte helyette a mester se lettünk veszélyesebbek elől.

Rajta kívül a második félidőben bejött még Thomas Carrasco helyére, nyilván valóan a középpálya megerősítése végett, és 10 perccel a vége előtt csak megkapta a sorstól és (Cholótol) Fernando Torres is a lehetőséget 300. mérkőzésére.

Összességében talán igazságosnak mondható eredmény született.

A Chelsea és a Leganés ellen mutatott enervált játékunkhoz képest mindenképp javultunk, de a csapat semmi kép sem bírja el 2-3 játékos folyamatos betlijét!

18-án, szerdán BL mérkőzésünk lesz a Qarabag ellen idegenben, ahol mindenképp kötelező a győzelem, ha a csapat tovább kívánna jutni csoportjából.

Addig is Aupa Atleti mindenkinek!

Hozzászólások  

#3 biashead 2017-11-05 08:05
25 perces összefoglaló:
www.veoh.com/watch/v129616070Rx9rwFt7
Idézet
#2 biashead 2017-11-04 19:13 Idézet
#1 biashead 2017-11-03 11:54
Rövid (szokásos) összefoglaló:
www.veoh.com/watch/v129550742XEdbAGJG
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.