Cikkek

Guilherme Siqueira búcsút int az Atlético de Madrid csapatának. A brazil balbekk majdnem két szezonon keresztül volt az Atlético futballistája, most azonban több okból kifolyólag a váltás mellett döntött.

Siqueira

Siqueira és Ansaldi, Filipe Luís és Insúa pótlására érkeztek a 2014/2015-ös szezon elején. Kettejük közül Siqueira tudta jobban meggyőzni Simeone-t, így ő vált a csapat elsőszámú balhátvédjévé. Rögtön Atlético-s pályafutása elején sikerült megnyernie a Spanyol Szuperkupát a csapattal és úgy látszott, egy megbízható balhátvéddel gazdagodott a személyében a csapat. Erre csak rásegített, hogy közvetlen vetélytársa, Ansaldi súlyos térdsérülést szenvedett, így a brazil védő korlátlanul élvezhette volna Simeone bizalmát. 

Ez azonban sajnos nem így történt, Siqueira a kezdeti sikerek után egyre gyengébb teljesítményt nyújtott, így az argentin mester kénytelen volt az eredetileg jobbhátvéd Jesús Gámez-t "átnevelni" a bal oldalra, ami rengeteg nehézséget okozott a csapat számára.

Becsülendő azonban, hogy Siqueira ezután nem adta fel és a szezon utolsó 7 hetére visszaverekedte magát az elsőszámú balhátvéd posztjába. Ekkor szerezte meg első és egyben utolsó gólját is az Atlético színeiben, a Levante ellen.

A 2015/2016-os szezonban azonban pont az a Filipe Luís szorította ki a csapatból, akinek annak idején a pótlására érkezett. Siqueira így 2 évre kölcsön került a Valencia csapatába, ahol sajnos nem tudott alapemberré válni, így csupán 26 mérkőzésen szerepelhetett a "Denevérek" csapatában.

A kölcsön letelte után azonban Siqueira Brazíliába utazott, majd a napokban átesett egy bokaműtéten, ami után előreláthatólag 8 hónapot kell kihagynia. Egy érzelmes hangvételű levélben búcsúzott az Atlético-tól és a szurkolóktól, az itt töltött időt pedig "pályafutása egyik legszebb szakaszának" nevezte. Siqueira összesen 44 mérkőzésen szerepelt Atlético színekben (ez saját karrierjét tekintve a 2. legnagyobb szám amit klubcsapatban játszott), ezeken a találkozókon egy gólt és 3 gólpasszt szerzett. Legemlékezetesebb pillanata talán a Real Madrid elleni, hazai, 4-0-ra megnyert bajnokin volt, amikor egy fantasztikus passzal asszisztált Saúl Niguez ollózós góljához.

Köszönünk mindent Siqueira, további sok sikert!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.