Cikkek

Szerdán este folytatódik csapatunk számára a Bajnokok Ligája. A csoportkör második fordulójában az angol bajnok Chelsea csapata érkezik a Metropolitano-ba.

A két legerősebb csapat fog összecsapni a C jelű csoportból. Mi Rómában - hiába játszottunk végig fölényben - elhullajtottunk két pontot, kihagyva rengeteg ordító helyzetet. A Chelsea hazai pályán "szívélyesen üdvözölte" az azeri BL-újonc Qarabag gárdáját, egy 6-0-ás zakóval. Fontos lesz tehát megnyernünk ezt a meccset, különben nagy lépéselőnybe kerülne az angol csapat.

Jó formában várjuk az összecsapást, hiszen három meccset nyertünk zsinórban a bajnokságban, az utolsó kettőt imponáló magabiztossággal. Ha az angolok ellen is ezt a játékot hozzuk, meglehet a három pont. A Bilbao és a Sevilla is bátran felvállalta a támadófocit, a Chelsea már nem biztos hogy így tesz. A közelmúltban kétszer is összeakadtunk velük, a 2012-es európai Szuperkupa meccsen 4-1-re kiütöttük őket, majd a BL 2013-14-es kiírásában a kieséses szakaszban sorsoltak össze velük. Ott a hazai 0-0 után (Chelsea busz a gólvonalukon... :) ), idegenben 3-1-re legyőztük őket, és jutottunk tovább. Ezúttal sem örülnénk egy 0-0-nak...

Tele van a Chelsea jó játékosokkal, de egyeltalán nem legyőzhetetlenek. Buta módon "megszabadultak" a gólzsákuktól, szerencsére Costa nálunk "landolt", bár sajnos nem játszhat ellenük. Van több olyan játékosunk is, aki megfordult az angol csapatban, Filipe Luís, és Fernando Torres is játszott kékben, de a nálunk sztárkapussá avanzsáló Courtois még most is őket erősíti. Jó lenne azért volt kapusunkat pár góllal bosszantani!

Nem ígérkezik gólzáporos meccsnek, fontos lesz, hogy mi rúgjuk az első gólt. Jól kell kihasználni a helyzeteket, mert nem biztos, hogy sok lesz belőlük. És bízhatunk abban is, hogy hozza a csapat az eddigi kapott gólátlagot a Metropolitano-ban, azaz a nullát! :) 

Augusto Fernández és Gameiro még lábadozik a sérüléséből, utóbbi már játszott pár percet a Sevilla ellen, de Cholo nem akarja még erőltetni a játékát, nehogy rásérüljön. Vrsaljko formahanyatlás miatt maradt ki a keretből. Páran rá is tudtak pihenni erre a meccsre, a Sevilla ellen nem játszott Juanfran és Godín sem, Thomas és Correa is csak a padról szálltak be. Nagy eséllyel mind a négyen kezdenek szerda este.

Az Atlético 18 fős kerete: Moyá, Oblak, Juanfran, Godín, Lucas, Savic, Giménez, Filipe Luís, Koke, Gabi, Saúl, Thomas, Gaitán, Carrasco, Griezmann, F.Torres, Vietto, Correa.

A mérkőzés szerdán 20:45-kor kezdődik, a Sport2 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.