Cikkek

Ha nem is könnyen, de győzelemmel zárta csapatunk a Málaga elleni stadionavató meccset. A tét kissé agyonnyomta a gárdát, főleg az első félidő volt nyögvenyelős. De szerencsére a második játékrészre összeszedtük magunkat és Griezmann góljával megszereztük a győzelmet.

Impozáns megnyitót prezentált az Atlético. Megjelent a spanyol király, több miniszter, a madridi polgármester, stb... A stadion felett vadászgépek zúgtak, a labdát ejtőernyős hozta. Minden szurkoló kezében piros-fehér csíkos zászló lobogott, az új stadion fényei mindenkit elkápráztattak. Már kora délutántól rengeteg program várta a meccsre érkező colchonerokat, akik teljesen megtöltötték a Wanda Metropolitano lelátóit. Minden adva volt tehát a tökéletes megnyitóhoz, már csak a győzelem hiányzott a csapat részéről. Meg is lett, bár meg kellett szenvedni érte...

Az Atlético összeállítása a következő volt ezen a történelmi meccsen: Oblak - Juanfran, Godín, Lucas, Filipe Luís - Koke, Gabi, Thomas (Carrasco 46.), Saúl - Griezmann, Correa (F.Torres 66.).

Nem történt tehát nagy meglepetés a kezdőben, talán a Lucas-Savic csere volt váratlan.

A kezdés után rögtön átvettük az irányítást, próbáltunk helyzeteket kialakítani, de sajnos ez nem nagyon ment. Néha tanácstalanul adogattuk csak körbe a labdát, elég ötlettelen volt a játékunk. A Málaga visszaállt teljesen, betonfalat húzva a kapuja elé. Az pedig már sokszor bebizonyosodott, hogy "betontörésben" nem vagyunk túl meggyőzőek. A széleken lehetett volna a fal mögé kerülni, de sem Juanfran, sem Filipe Luís nem tudott használható labdákat adni. Az átlövés lehetett volna még megoldás, de nem sikerült kaput találnunk. Ahogy telt az idő, úgy lett egyre magabiztosabb az ellenfél, és néha már a térfelünkre is kalandoztak. A 37. percben csak Oblak bravúrján múlt, hogy szégyenszemre nem egy málagai gól lett az első találat a Metropolitano-ban. A félidő végén végre először (!) kaput is talált egy kísérletünk, de Correa erőtlen lövését simán védte a kapus. Ez eddig nagyon kevés volt, elég szürkén, ötlettelenül játszott a csapat.

Bíztunk benne, hogy a szokásos félidei "Cholo-mágia" hatással lesz a nagy téttől kissé bénultan játszó csapatra. Jött Carrasco Thomas helyett, a támadósort erősíteni. Nagyobb is lett a mozgás az ellenfél kapuja előtt, főleg a belga próbált helyzetet kialakítani, de sajnos csak magának, és lövései a kapu mellé, illetve a védőkbe vágódtak. Ekkor már a két szélsővédőnk is aktívabb volt, egyre veszélyesebb labdák érkeztek a Málaga kapuja elé. Aztán végre a 61. percben elérkezett amire mindenki várt: megszereztük a vezetést. Correa csapta be a védőjét a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, és laposan középre adott. Érkezett Griezmann, és kapásból, jobbal a kapu bal alsó sarkába lőtt. Tehát a franciáé a történelmi első találat a Wanda Metropolitano-ban! A gól után is mi birtokoltuk a labdát, de már látszott a játékunkon, hogy megfelelő az eredmény, nem fogunk nagyon kockáztatni. Jött Torres is, és reméltük, ő is betalál ezen a történelmi meccsen. A meccs vége felé inkább messziről tüzeltünk, Saúl, Torres, majd Lucas is próbálkozott, de nem sikerült betalálniuk. Már a hosszabbításban jártunk, amikor az ellenfél, a talán egyetlen második félidei támadásából majdnem egyenlített. De Oblak ismét a helyén volt, és nem hagyta, hogy a vendégek belerondítsanak az ünneplésbe. Így maradt az 1-0, győzelemmel sikerült felavatnunk az új stadiont.

A meccs előtt nagyjából két lehetőség volt várható, hogy reagál a csapat a helyzetre. Azaz a nagy hajcihő feldobja őket, vagy agyonnyomja a csapatot a tét. Sajnos inkább az utóbbi jött be, és elég nehezen sikerült hozni a kötelező győzelmet. Persze az ellenfél nem könnyítette meg a dolgunkat, bennük az munkálkodott, hogy mindenképp keresztbe tegyenek nekünk. Legtöbbször tíz emberrel védekeztek, és teljesen visszaálltak a kapujuk elé. Ez ellen a "játék" ellen már sokszor bebizonyosodott, hogy nincs nagyon ellenszerünk. Most is tanácstalanul adogattuk körbe a labdát, mindent középen erőltettünk, szóval a vendégek kezére játszottunk. A második félidőben már jobban ment kicsit a játék, de érezhető volt a csapaton a tét. Végül is Correa villanása, és Griezmann zsenije hozta a három pontot, de nagyot kell javulnia a gárdának, ha a minket megillető helyre akarunk jutni, azaz a tabella elejére. :)

Ma Oblak volt a legjobb, pedig kis túlzással kétszer kellett labdába érnie. Akkor viszont a helyén volt, és megmentette az ünnepet. A védelemnek szinte semmi dolga nem volt, bár kétszer nagy helyzetbe került az ellenfél. A két szélsővédőnknek volt már jobb meccse. Középen sok labdát szereztünk, bár a megjátszásuk nem mindig sikerült. Griezmann a góljával beírta magát az Atlético történelmébe, de a gólján kívül nem sok mindent csinált a francia. A gól nem jött volna létre Correa megmozdulása nélkül, talán még ő volt Oblakon kívül ma a legjobb a csapatban.

Fontos három pont volt ez, azért ezt se felejtsük el a nagy ünneplés közepette. Két meccsünk is lesz a héten, és egyik sem ígérkezik könnyűnek. Szerdán a Bilbao-hoz látogatunk, és szombaton jön az idényt újra mázlistán kezdő Sevilla. Jó lenne hat pontot szerezni ellenük, de ehhez nem kis javulásra lesz szükség a játékunkban, mert abban mindenki egyetért, hogy a Málaga elleni játék egyikük ellen sem lesz elég a győzelemhez.

De szerdáig örüljünk a három pontnak, és az új stadionnak. Úgy kezdtük az életet új otthonunkban ahogy kell: győzelemmel!

Aúpa Atléti!!!

 

Hozzászólások  

#1 biashead 2017-10-19 19:38
Magyar összefoglaló:
http://www.veoh.com/watch/v128908318RKCgeZRH
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.