Cikkek

Megvan a csapat első győzelme a LaLiga 2017-18-as kiírásában! Végig magabiztos játékkal, fölényes, 5-1-es győzelmet arattunk a Las Palmas otthonában. Már az 5. percben 2-0-ra vezettünk Correa és Carrasco góljaival, majd a második félidőben még három gólt szerezve tettük fölényessé a diadalt.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Vrsaljko (Savic 70.), Godín, Giménez, Lucas - Koke, Saúl, Thomas, Carrasco - Correa (F.Torres 65.), Vietto (Gabi 55.).

Több helyen változtatott tehát Cholo a múlt heti kezdőhöz képest. Vrsaljko kezdett Juanfran helyett, és bekerült nem kis meglepetésre az utolsó utáni, utáni stb. lehetőségét megkapó Vietto is. 

Rögtön nekiestünk az ellenfelünknek, és ennek hamar meg is lett az eredménye. A 3. percben Koke passzolt középre Correa felé, aki egy átvétel után három védőt is hintába ültetett, majd spiccel a hosszú sarokba lőtt. Az 5. percben Saúl szerzett labdát a félpályánál, majd a balösszekötő helyén futó Carrasco elé passzolt. A belga kicselezte a védőjét, és ballal a hosszú sarokba lőtt. A két gól közt 118 másodperc telt el, ilyen gyorsan sosem szerzett még két gólt egymás után története során az Atlético. Ezután visszavett a lendületből a csapat, átengedte a kezdeményezést a hazaiaknak, bár látszott, a gyors két gól nagyon benne maradt az ellenfélben. A félidőben több komoly lehetőség nem volt, így ezzel a biztos előnnyel vonulhattunk szünetre.

A második félidőre összeszedte magát a hazai csapat, és egyre többször ért a kapunk közelébe. De majdnem tőlünk érkezett számukra komoly esély. Vietto még az első félidőben összeszedett egy felesleges sárgát, és a második játékrész elején kétszer is ostoba módon szabálytalankodott a pálya közepén, és csak a játékvezető jóindulatán múlt, hogy az addig is indiszponáltan játszó argentín ne kapjon pirosat. Simeone gyorsan kapcsolt, és lecserélte a magáról megfeledkező csatárt. Az 58. percben Vrsaljko hibájából adott be balról a kapu elé a hazai játékos, ahol Godín rossz ütemben ugrott fel, és így a mögötte érkező csatár könnyedén fejelhetett a kapunkba. Újra ugyanazt az elképesztő hibát láthattuk, mint múlt héten, egy szélről érkező beadásból kaptunk elkerülhető gólt. A hazai szurkolók persze belelkesedtek, várták csapatuktól a hasonló folytatást. Szerencsére Koke hamar visszaültette őket a székükbe... A 62. percben egy felszabadításnak szánt labdát lefülelt, és kissé balról, húsz méterről óriási gólt ragasztott a hazai kapu bal oldalába. Azt hihettük, ez lesz a foduló gólja. Egészen a 75. percig... Ekkor ugyanis Carrasco cselezett befelé a jobb oldalról, már mindenkit átjátszott, de még jobb helyzetet akart a jónál. Így egy védő elé tudott csúszni, akinek a lábáról felpattant a labda. Pont az ötösön álló Koke felé, aki hanyatt vetődve gyönyörű gólt ollózott a kapuba. A 81. percben egy hazai támadás közben nagyot esett Gabi lábában a büntetőterületen belül egy hazai játékos. Véleményes szituáció volt, de büntetőt ítélt a játékvezető. 0-0-nál nem biztos hogy megadta volna... De a sors (vagy inkább Oblak) igazságot szolgáltatott, ugyanis a szlovén hálóőr biztosan védte a tizenegyest. És hogy ne érjen véget a hazaiak kálváriája, még a végére is tartogattunk egy gólt. A 88. percben Carrasco adott középre balról, az érkező Koke okosan átlépte a labdát, ami így az érkező Thomas elé került. A ghánai igazított egyet a labdán, majd szépen a kapuba lőtt, megkoronázva addigi nagyszerű teljesítményét. Így végül kiütés lett a vége, az előző idényhez hasonlóan ismét öt gólt vágtunk a Las Palmas-nak.

A gyors két gól döntően befolyásolta a mérkőzést, a hazaiakban sokáig benne maradt az ütés. A második félidőben kicsit felcsillant nekik a remény, de Koke tett róla, hogy ez ne sokáig tartson számukra. Végig vezetve, nagyon taktikusan játszva hoztuk ezt a három pontot.

Szerencsére lehet válogatni a jó teljesítmények között, nehéz bárkit is kiemelni, de a Koke-Carrasco-Thomas trió játéka klasszisteljesítmény volt ma. Nem véletlen, hogy az öt gólból négyet ők szereztek. Carrasco tarthatatlan volt, a gólján kívül két gólpasszt is adott. Koke két gólján kívül egy gólpasszt is jegyzett, nagyszerűen mozgatta a csapatot. Thomas is betalált, és rengeteg labdát szerzett. Oblak kifogott büntetője lassan természetessé válik. :) Volt sajnos ellenpélda is... Vietto a sokadik lehetőségével sem tudott élni, és csak a bírónak köszönheti, hogy nem kapott piros lapot. De volt nála gyengébb teljesítmény. Vrsaljko talán még sosem játszott ilyen rosszul. Semmi sem sikerült neki, és nagyon könnyen átjátszható volt. Az előrefelé játéka a nullával volt egyenlő. Simeone le is cserélte, hogy ne okozzon nagyobb bajt. De szerencsére a jó teljesítmények voltak többségben, így fölényesen tudtuk megnyerni a meccset. Érdekes adat még, hogy a kezdőcsapatunk átlagéletkora 23,8 volt, ami biztató lehet a jövőre nézve.

Megvan tehát az első győzelmünk az idényben, reméljük még sok követi majd. Most két hét szünet következik a válogatott meccsek miatt, legalább a sérültek teljesen rendbejöhetnek majd. Bízzunk benne, hogy a csapat ott folytatja, ahol most abbahagyta.

Aúpa Atléti!!! 

Hozzászólások  

#3 biashead 2017-10-29 22:10 Idézet
#2 amfan 2017-08-27 14:10
Kellett már nagyon a győzelem, így, hogy öt gólt rúgtunk még jobban esett. :) Remélem a középpályánk jó játéka állandósulni fog. Azt is remélem, hogy Viettot most láttam utoljára a mezünkben!!! :-x Kíváncsi leszek, Cholo melyik jobbhátvéd mellett dönt legközelebb, mert ma Vrsaljko brutál szar volt. Juanfran a legrosszabb napján sem tudna ilyen gyér lenni.
Idézet
#1 biashead 2017-08-27 09:12
Szuper meccs volt!!!
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.