Cikkek

Vegyes érzelmeink lehetnek a 2017-18-as idény első összecsapása után. Vegyesek, mert a Girona újoncként érkezett a LaLigába, és egy újonc csapat ellen a döntetlen nem épp hízelgő eredmény, egy komoly célokat elérni akaró Atlético számára. De ahogy végül is ezt a döntetlent elértük...na az miatt már pozitív érzéseink is lehetnek.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Juanfran (Correa 58.), Giménez, Savic, Lucas - Koke, Gabi (Gaitán 69.), Saúl, Carrasco - Griezmann, F.Torres (Vietto 73.).

A védelmünk tehát nem a megszokott volt, Godín eltiltás, Filipe Luís sérülés miatt nem játszhatott. Gameiro sincs még rendben, és Thomas is kisárgázta magát az előző idény utolsó meccsén.

Az előszezon meccsein mutatott visszafogottabb teljesítmény után is bizakodtunk a kezdés előtt, bár sejteni lehetett, hogy a Girona komoly feladat lesz. Az első meccseink eddig is akadoztak, főleg ha újonc csapat ellen játszottunk. Ezek a gárdák az első pár fordulóban még ezer fokon égnek (néha tovább is... :) ), jelen esetben a katalán együttes az első meccsét játszotta a LaLigában története során. Hazai pályán sem lett volna egyszerű dolgunk, de a Metropolitano átadása csúszik, így idegenben kellett helytállni.

A Girona rögtön nekünk is esett, lelkes közönsége előtt szeretett volna jól bemutatkozni a legjobbak között. Többnyire az újonc gárdánál volt a labda, de eleinte nem tudtak nagyobb helyzetet kialakítani. Ahogy telt az idő, úgy lettek a katalánok egyre bátrabbak. A 22. percben pedig a vezetést is megszerezték. Egy baloldali beadást több védőnk közül a hazaiak csatára bólintott a hálóba. Fura volt ezt látni, hiszen ha van csapat, aki nem kap gólt beívelésből, azok mi vagyunk. De hogy duplán rácáfoljunk erre a tételre, három perc múlva ismét gólt kaptunk. Egy szöglet után Giménez fejéről került rossz helyre a labda, azt pedig már nem volt nehéz a kapunkba fejelni. Döbbenet, 25 perc után két gólos hátrányben voltunk. Nem sokon múlt a három sem, de Oblak nagy bravúrral mentett a gólvonalon. Így vonulhattunk pihenőre a félidőben, az újonc ellen két gólos hátrány, és elég kilátástalan játék.

Bíztunk benne, hogy a "szokásos" félidei Cholo-mágia ismét hatásos lesz, de a második félidő elején ebből semmit sem láttunk. Simeone negyed óra elteltével cserélt, lehozta az ezúttal elég enerváltan játszó Juanfrant, Correa jött helyette. Védő helyett csatár, merészet húzott Cholo, de ezt kellett tenni mínusz kettőnél. Átálltunk háromvédős rendszerre, és négy támadóval próbáltunk elöl eredményt elérni. A 67. percben már csak három támadóval.... Griezmann csípett el egy labdát a védő és a kapus közt, utóbbi becsúszva eltalálta a franciát. Nagy meglepetésre a bíró sárgát adott Griezmannak, és miután a francia ezt nem épp irodalmi stílusban kommentálta, jött a piros lap. Pedig eltalálta a kapus Griezmann lábát, csak sajnos az esés elég "suárezesre" sikeredett, ezért érezhette úgy a bíró, hogy nem történt kontakt. Így pedig sajnos tetézte a hatalmas hibáját, és még pirosat is adott a jogosan (bár nem szépen) reklamáló franciának, kipontozva őt a következő (reméljük csak egy) meccsről. A történtek után mintha a csapat kizökkent volna az addigi enerváltságból, és elkezdtünk úgy játszani, ahogy tudunk, és ahogy az elvárható lett volna az elejétől. Meglepő módon Correa vette a kezébe az irányítást, és szebbnél-szebb megoldásokkal rukkolt elő. Az első két lehetőségét még elhibázta, de a 78. percben már gólt lőtt. Nem is akármekkorát. A bal oldalról vezette befelé a labdát, három védőt is faképnél hagyott, majd húsz méterről óriási gólt ragasztott a hazai kapu bal oldalába. Nem sokkal később Vietto került ezer százalékos helyzetbe, de sikerült főlé lőnie. A 85. percben szabadrúgáshoz jutottunk a bal oldalon. Koke ívelt a kapu elé, ahol Giménez a kapust megelőzve a hálóba csúsztatott. A fiatal uru hatalmas vágtába kezdett örömében, hiszen a hazaiak második góljában "tevékeny részt vállalt", így viszont kiegyenlíthette a számlát, és ezzel együtt az eredményt is. Többre sajnos nem futotta az erőnkből, sőt, a hosszabbításban Oblak földöntúli bravúrja kellett ahhoz, hogy megőrizzük az egy pontot.

Iksz lett a vége, ami a mérkőzés képe alapján igazságosnak mondható. Az első félidő a hazaiaké volt, viszont a másodikban (főleg a kiállítás után) mi játszottunk jobban. Kár, hogy a bíró a téves ítéletével belenyúlt a meccsbe, bár lehet hogy ez kellett, hogy a csapat kissé felpaprikázódjon. Persze felmerül a kérdés, miért nem úgy játszottunk a meccs elejétől kezdve, mint a kiállítás után?

Bízzunk a jobb folytatásban, hogy úgy játszunk majd, mint ezen a meccsen a 70. perc után. Sajnos Griezmann hiányozni fog majd, reméljük Gameiro rendbe jön a következő meccsre. Godín és Thomas letöltötte az eltiltását, így velük is számolhat már Simeone. A Las Palmas ellen sem lesz könnyű dolgunk, de ott már nyerni kell!!!

Aúpa Atléti!!! 

Hozzászólások  

#1 biashead 2017-10-30 05:47 Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.