Cikkek

Érdekes kis kezdőt rittyentett össze a mi Cholónk a Liverpool elleni Audi-Kupa döntőre.

Moya-Vrsaljko-Gimenez-Lucas-Sergie-Kranevitter-Augusto-Keidi-Thomas-Correa-Vietto!

Így kezdte a mérkőzést az Atletico. De mielőtt elszörnyülködnénk, hozzá kell tenni, hogy Klopp mester angol csapatát is igen csak a „fakójával” küldte fel a kezdésre.

El is kezdődött a mérkőzés, ami kicsit unalmasra sikeredett. (enyhén szólva) Tulajdon képpen a pályán semmi sem történt. Kapura veszélyes támadást nem láthatott a közönség, egészen a 33. percig. Akkor viszont történt, hogy Augusto középen felnézett, és észrevette a jobb oldalon felfutó, integető Vrsaljkót. Gyönyörűen át is ívelte a labdát neki, majd a horvát azt egy védő lábai mellett egyből beadta középre. Középen pont a megfelelő időben érkezett Correa, aki a kapu felé belsőzte a labdát. Már mindenki ugrott, hogy gól, de az angolok kapusa óriási bravúrral bele tudott kapni a középmagasan érkező labdába, és a felső lécre tolta. Na de a labda onnan vissza középre pattant, pont a Correa mellett érkező Keidi elé, aki azt köszönte szépen, és a kapu jobb oldalába slukkolta! Na, most van gól! 1-0!

Fel is bolydult a néző közönség és mindenki gondolta, na, most magasabb fordulatszámra kapcsolnak a csapatok és elkezdenek végre focizni. De nem így történt. Az első 45 perc egyetlen momentuma a 19 éves albán fiatal gólja volt. De a lényeg a lényeg, az az egy gól az Atleticóé.

A második félidő ott folytatódott ahol az első abba maradt a gól után. Az angoloknál egyre több neves labdarúgó érkezett a pályára, és talán picit többet is támadtak, de a kapura nem jelentettek veszélyt. Matracos oldalon a 60. perctől a 74.-ig bejött 8 játékos, természetesen nem pluszban, hanem csereként, de igazából minőségi változást nem igazán jelentettek a mérkőzésre. Sőt, talán még egy kicsit visszafogottabbak is voltak, mint a fiatalok, akiknek a helyére érkeztek.

Csak a rend kedvéért: Lement:Sergie,Keidi,Augusto,Thomas,Vrsaljko,Vietto,Correa,és Kranevitter

Felment: Filipe,Griezmann,Gabi,Savic,Juanfran,Amath,Torres,és Gaitan.

Csörgedezett a mérkőzés a maga kis súlytalan medrében, és mikor már mindenki azt hitte, hogy ezt a meccset az Atleti behúzta-és vele együtt a kupát is a 82. percben, jött egy „eredeti”, vagy is Original játékos, aki mindent megváltoztatott. Nevezetesen Origi vezetgette a labdát az Atletico 16-osán belül, nyakán marcona piros-fehér védőkkel. Gabi picit hozzáért a jobb lábfejéhez, tehát volt kontakt, viszont a belga fenegyerek csak később fél kiló méterrel arrébb dobta fel magát. Lehet a fájdalom akkorra ért oda. Tizenegyes. A spori szerintem úgy volt vele, hogy a népet ki kell szolgálni, és ha már végig szenvedték ezt a mérkőzést, akkor legalább nézzenek kárpótlásul egy kis tizenegyes párbajt. Ép eszű ember már csak a bődületes kamuhomorítás miatt sem adott volna büntetőt. Na de már be volt fújva, és ha már befújták, az angolok köszönték, és értékesítették is. 1-1.

És láss csodát az 1-1 után elkezdődött a foci. Az Atleticónak az utolsó 5 percben két nagy helyzete is volt, több mint addig egész mérkőzésen. Egyik alkalommal Lucas perdítésénél a kapusnak újfent bravúrral kellett a labdát feltolnia a léc fölé. De az angolok is szedték a lábukat, hátha bepasszíroznak még egyet,és akkor nem kell a szerencsére hagyatkozván a tizenegyesekkel viaskodniuk. De a nagy lelkesedésből kaput se találtak, így a bíró a 90 perc elteltével azonnal lefújta a mérkőzést.

Tizenegyesek………na, fa…a…….már elnézést. És itt gondolván csapatunk tavalyi büntető lövő mizériájára. Ugye volt olyan meccs ahol kettőt is sikerült kihagyni egy mérkőzésen….

Na de a tavaly az tavaly volt,a most pedig már egy teljesen más dimenziót nyitott meg csapatunknak!

5 büntetőből 5-öt belőttünk, és mivel az angolok egyet hibáztak,(illetve Moya védte) az Audi-Kupát 2017-ben az Atletico Madrid nyerte! Bravó, és gratulálunk!

Következő edző meccsünk a Brighton ellen lesz Angliában augusztus 6.-án 17.00.-kor.

Hozzászólások  

#2 Futre 2017-08-04 19:28
Igen, a közvetítésben(a döntőben) a jobboldali kapunál volt 2 magyar zászló, Gyenesdiás és Keszthely felirattal.
Idézet
#1 simkozoltan 2017-08-03 18:31
Volt szerencsém élőben làtni kedden az Allianz Arenàban a fiúkat egy élmény volt számomra,kb 5 méterre focizott Torres előttem.
Gratula a csapatnak az Audikupa győzelemért.
Csakis az ATLETI.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.