Cikkek

Atletico Madrid-Napoli mérkőzéssel vette kezdetét a minden évben hagyományosan nyáron Münchenben megtartott Audi Kupa.

A Münchenieken kívül 3 top bajnokság 3 top csapata a meghívott szereplő. Idén a spanyol bajnokságot a Matracosok képviselik, Olaszországot a Napoli, míg az angol bajnokságot a Liverpool.

A 17.45.-kor kezdődő mérkőzésre Simeone mester nagy valószínűséggel a lehető legjobb felállásban küldte ki fiait a pályára. Oblak-Juanfran-Savic-Godin-Filipe Luis-Gaitan-Koke-Gabi-Carrasco-Torres-Griezmann kezdett.

Elég lagymatag játékot hozott a mérkőzés eleje, azonban egy veszélyes Griezmann fejest így is fogott bravúrral Reyna, majd pedig Savic hátán durrant szét egy labda. Eddig is tudtuk, hogy a montenegrói kemény, na de ennyire… Aztán a 34. percben újra szembesültünk Savic keménységével, immáron egy tizenegyes képében. Teljesen jogosnak mondható tizenegyest kaptak az olaszok, amit a lengyel Milik, ki is hagyott Oblak bravúrjának köszönhetően. Maradt a 0-0, nem csak a büntető után rögtön hanem a félidő végéig is.

Aztán a második félidőre a helyi, és a tv előtti közönség örömére is felgyorsultak az események. Oblaknak kellett többször is bravúrral védenie, de közben az 56. percben Callejon lövésénél ő is tehetetlen volt. (Itt megjegyezném, hogy a szlovén kapus bőven a mezőny legjobbja volt, és csak reméljük, hogy ezt a formát már a bajnokság kezdésére is átviszi!)A bekapott gólról természetesen nem tehetett.

Matracos oldalon Cholo elkezdte a csapatot frissíteni,Gaitán helyére Thomas jött be. Pár percre rá a ghánai fiú Griezmannt ugratta ki a jobb oldalon, akinek úgy tűnt elveszik a labda, de valami csoda folytán még is sikerült az alapvonalig eljutnia, ott pedig beadta középre. Középen érkezett El Nino, akinek elég érdekes módon picit mögé jött a labda és nagyon érdekesen visszanyúlt, picit sarkazva, picit külsővel, de a kapu irányába tudta terelni a labdát, és példátlan gól is lett belőle. Lehet még egyszer így nem sikerülne neki, de a tényen nem változtatna, ugyan is 1-1 állt az eredményjelzőn.

Cholo mintha csak erre várt volna, rögtön sort cserélt, mint a hokiban: Lejött:Juanfran,Savic,Gabi,Griezmann,Torres,Filipe Bejött:Vrsaljko,Lucas,Gimenez,Correa,Vietto és Kranevitter

És mintha a fiatal gárda lelkesebben támadott volna. Jó volt nézni őket, olyan elánnal szálltak be a küzdelembe. Úgy látszik sokan úgy gondolták, hogy itt az ideje felhívni a figyelmet magára.

Jött is a második gól, egy Carrasco által elvégzett szöglet után Lucas a labdába csúsztatott, majd Viettó aki szinte üresen állt az elé érkező labdát a kapuba passzolta. 2-1.

Ezek után már csak Godin keménykedett, de olyannyira hogy ki is kellett küldeni a pályáról második sárga miatt. Lehet kár azért egy „sör” meccsen ilyen elánnal becsúszni,na de aki úr az a pokolban is úr!Védőnk pályáról lesattyogását követően még egy újabb Oblak védést kellet megnézni, és le is fújták a mérkőzést.

AZ Atletico bejutott az Audi Kupa döntőjébe, ahol a Bayernt 3-0(!!)-ra elfenekelő Liverpoollal találkozunk este 20.30-kor.

A mérkőzés és az ellenfél tökéletesen megfelelt egy nyári „hol is tartunk” mérkőzésnek. Lehetőség volt sok amúgy csere és fiatal játékos kipróbálására, erő felmérésre, és a hibák feltárására. Személy szerint örülök annak, hogy a csapat újra keményen játszik, mert inkább legyünk a „favágó” Atletico aki bajnok lett, mint a „szimpi,majd jövőre újra próbáljuk” Atletico aki semmit se nyer egy ideje.

A mai napi ellenfelünk valószínűen erősebb lesz, és jobban összpontosítani kell ellenük, mert a tegnapi mérkőzés csúfosan is alakulhatott volna, ha már is nem pörögne ezerrel szlovén kapusunk. Na de inkább ilyen erős ellenfelekkel edzünk, mint a magyar megye 1-es Patiszondűlővel.(Biztos mindenki emlékszik a tavaly nyári neve sincs csapatok elleni hakni meccsekre.)

Gratulálunk a győzelemhez, a folytatást várjuk este!

Akár mi lesz, meg éri részt venni ezen a kupán!(na de ha márott vagyunk,és döntőt játszunk.....)

Aupa Atleti!

 

 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.