Cikkek

Lejátszotta csapatunk az első meccsét a 2017-18-as szezonban. Igaz, ez még csak az előszezon, a hivatalos mérkőzések még odébb vannak.

Az első meccsünket elég távol, Mexikóban játszottunk le, a helyi tízszeres bajnok, Deportivo Toluca otthonában. Idén lett 100. éves a mexikói klub, és ezt egy gálameccsel szerette volna megünnepelni, amelyre az Atlético Madridot hívták meg.

Simeone 24 fős kerettel indult azték-földre, csak a sérült Gameiro, és az U21-es EB miatt hosszabb nyári pihenőt kapó Saúl maradt Madridban. 

A hazaiak megadták a módját a centenáriumnak, látványos tüzijáték, és fieszta mellett vonultak ki a csapatok az Estadio Nemesio Díez gyepére.

Simeone kétfelé osztotta a gárdát, mindkét félidőben más csapat játszott.

Az első félidőt az Oblak - Juanfran, Savic, Lucas, Filipe Luís - Koke, Gabi, A.Fernández, Carrasco - Griezmann, F.Torres csapattal kezdtük.

A második félidőt a Moyá (Werner 71.) - Vrsaljko, Godín, Giménez, Sergi - Keidi (Santos Borré 76.), Kranevitter, Thomas, Gaitán - Correa, Vietto összeállítású csapat játszotta.

A meccsel kapcsolatban sajnos nagy izgalmakról nem lehet beszámolni. Az első játékrészben csak a küzdelem folyt a pályán, helyzetek nem alakultak ki egyik kapu előtt sem. A második félidőben is csak egy említésre méltó momentum volt. A 60. percben Sergi balról belőtt labdáját a mexikói kapus nagy bravúrral ütötte ki a berobbanó csatáraink elől. A kipattanó Thomas elé került, aki szép csellel elhúzott egy hazai védő mellett, de a lövését ismét bravúrral hatástalanította a Toluca kapusa. Nem volt túl eseménydús meccs...

A lényeg, hogy szóhoz jutott mindenki a keretből. Két játékost külön is kiemelnék. Augusto Fernández tíz hónap kihagyás után végre ismét a pályán! A másik pedig a fiatal Sergi, aki Filipe helyén kitűnően játszott.

 

Valószínű, hogy nem ezen a meccsen múlt bárki bajnoki kerettagsága. Mentünk, mert megtiszteltek a meghívással, és mert valószínűleg ezt elég szépen meg is hálálták. :) 

A csapat rögvest vissza is tér Európába, hiszen a jövő hét kedden már Münchenben, az Audi Kupán lesz jelenése. 

Jó hír a honi szurkolóknak, hogy a Sport1 Tv élőben fogja a müncheni két meccsünket közvetíteni!

Aúpa Atléti!!!

Hozzászólások  

#1 amfan 2017-07-26 20:57
Azt hiszem, nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy az első félidőben látott csapat lesz a bajnoki kezdő, annyi különbséggel, hogy Lucas helyett Godín kezd majd. Jó ez a csapat, ezen a szinten rengeteget számíthat, hogy évek óta együtt van ez a keret. A pad tűnhet rövidnek, bár ha Gaitán, Gameiro és Thomas azt hozza amit tud, nekik helyük lehet, bár meg nem mondom kinek a helyén. :lol: Ez a kezdő majd a Costa-Vitolo párossal kiegészülve sokra viheti. A lényeg az előző idény fényében, hogy a helyzetkihasználáson kell nagyot javítani.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.