Cikkek

Mint az a korábbi cikkben taglalva lett, 2017 nyarán nem igazolhat játékosokat az Atlético de Madrid, ennek mind negatív, mind pozitív következményei is lehetnek.

0 Lacazette

Ijesztően hangozhat, hogy idén nyáron senkivel sem erősödhet a keret, azonban ez több szempontból nem teljesen igaz. Alapvetően véve a keret teljesen egész, Tiago és Cerci távoznak biztosan a nyáron, az ő pótlásuk szerencsére abszolút megoldható. A klub elég nagy kölcsönben szereplő játékosállománnyal rendelkezik, így a 16-17-es szezonban jól teljesítő, sokat játszó Jota és Kranevitter betölthetik a két távozó után hagyott rést. Theo Hernández-ről pedig elhallgatott minden Real-al kapcsolatos pletyka, azt, hogy orvosin lett volna a rivális madridi csapatnál a szokásos bulvár oldalakon kívül senki nem erősítette meg, a legutolsó információ pedig az volt, hogy a kupadöntő után nagy ünnepélyesen bemutatják a szomszédoknál. Ez sem valósult meg, Theo pedig éppen Málagán piheni ki fáradalmait. A többi kölcsönben lévő játékossal kapcsolatosan korábban már részletesen latolgatva lettek a lehetőségek: http://www.atleticomadrid.hu/index.php/cikkek/486-mi-lesz-ha-megsem-igazolhatunk&Itemid=9999

Házi mókamesterünk, Antoine Griezmann körül már napi szinten jöttek le a hamis, megalapozatlan pletykák a gyártósorról, miszerint a francia támadó egészen biztosan a Manchester Unitedbe igazol. Még az sem volt elég a bulvároldalaknak, hogy maga Enrique Cerezo és Griezmann is többször leszögezték, hogy nem érkezett játékosunk iránt ajánlat és ő maga sem akar távozni. Érdekes módon, percekkel azután, hogy kiderült, hogy nem oldják fel a tilalmat, olyan hírek láttak napvilágot, hogy a United elfordult Griezmann leigazolásának lehetőségétől és egy vérbeli "9-es" leigazolásába öl bele majd 100 millió Eurókat. Úgy gondolom (a szerk.) ez remek képet fest erről az egész Griezmann transzfer mizériáról... . 

A januárban való eligazolására is igen kevés az esély, hiszen az elmúlt években a legjobb bajnokságokban csak olyan "nagy nevek" váltottak klubot, akik abszolút nem kaptak játéklehetőséget, mellőzve érezték magukat (két éve André Schürrle, tavaly Julian Draxler). Azt hiszem elmondhatjuk, hogy nálunk ilyen veszély Griezmann-t nem fenyegeti.

A transzfertilalomnak egy másik nagy nyertese is lehet, mégpedig Fernando Torres, akinek a szerződése idén lejár, viszont a szezon második felében mutatott jó teljesítménye és az eddig taglalt probléma könnyen a szerződésének meghosszabbításához vezethet.

Nyáron viszont nyilván sokan láttak volna új játékosokat a csapatban, ez januárig biztosan eltolódik, azonban Alexandre Lacazette érkezésére talán még így is maradt egy szemernyi esély. Lacazette amellett, hogy az Atlético-t méltatta és célállomásai közé sorolta, korábban megerősítette, hogy elhagyja a Lyon-t, ezt a klub elnöke is elismerte, azonban hozzátette, hogy ez nem biztosan a 17-18-as szezon elejét jelenti, ugyanis a transzfertilalomról akkor még nem döntöttek, így ezt bele kellett kalkulálni a francia center távozásának körülményeibe. Azonban az is elképzelhető, hogy Lacazette-t még nyáron leigazolja az Atlético és csak januárban jegyzi be a sportszövetségnél, addig pedig kölcsönszerződés keretében máshol szerepelhetne. Persze ezek csak spekulációk, így a helyén kell kezelni őket.

Mindezek összegzése képpen elmondhatjuk, hogy sok aggódnivalónk nincs a következő szezonra, ugyanis egy összeszokott csapat áll rendelkezésünkre, amely idén trófeát ugyan nem tudott nyerni, de (ismét) bebizonyította, hogy az európai elithez tartozik.

Hozzászólások  

#2 Hajpa-yes 2017-06-01 12:48
Ezzel úgy megoldódna a probléma és azonnal bevethető lenne januártól bármelyik megvett játékos.Én is úgy olvastam hogy csak "regisztrálni" nem lehet.
Theoval kapcsolatban meg olyat olvastam hogy a francia U21-eseknél kellett volna jelentkeznie,de nem érkezett meg,viszont valahol látták egy szelfin hogy Marabelllán vagy hol a francban napozik a parton a haverjaival....Haha!!
Idézet
#1 amfan 2017-06-01 12:35
Ennyi a történet...igazolni lehet, regisztrálni nem. Bárkit leigazolhatunk, de fél évig kölcsön kell adnunk. Ez lesz elvileg a járható út. Így legalább "meccsben marad" a játékos. Nem kell nyáron elengedni senkit, akik kölcsönben vannak vissza kell hozni. Legalább is azt, aki tényleg erősítést jelent. Talán Theo, és Jota ilyen...
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.