Cikkek

Minden jó véget ér egyszer, így van ez most Tiago Cardoso Mendes életében is, a portugál középpályás ugyanis 8 emlékezetes szezon után ma játsza utolsó mérkőzését az Atlético színeiben és könnyen lehet a stoplist is szögre akasztja.

Tiago2

A Desporto-nak adott interjújában Tiago elárulta, hogy úgy érzi nincs már a megfelelő szinten ahhoz, hogy felvegye a versenyt a társaival és az Atlético-ban futbalozzon, ezért átadja a helyét a következő generációnak és távozik a klubtól.

A 36 éves középpályás az elmúlt 2 szezonban viszonylag keveset játszott súlyosabb sérülései miatt, azonban mikor pályára lépett mindig a csapat hasznára tudott lenni. Tiago viszont azt is elárulta, hogy ezek után egy komoly döntést is meg kell hoznia, ugyanis elképzelhető, hogy nem csak az Atleti-től, de a profi futballtól is búcsúzik: „Eljött a döntés ideje. Vagy abba kell hagynom a pályafutásomat, vagy egy kevésbé nehéz ligában kell tovább folytatnom. Még nem vagyok biztos semmiben, de hamarosan döntenem kell."

Tiago pályafutása alatt olyan neves kluboknál fordult meg mint a Benfica (itt szemtanúja volt Fehér Miklós tragédiájának is), Chelsea, Juventus, Lyon és persze az Atlético. Legtöbb mérkőzését matracos szerelésben játszotta, szám szerint 227-et, amelyeken 19 gólt és 14 gólpasszt jegyzett.

Ő volt a "2010-2011-es generáció" (ebben a két évben érkezett többek között Gabi, Mario Suárez, Miranda, Juanfran, Godín, Filipe Luís, Falcao, Turan és Courtois, akik később a klub meghatározó tagjaivá váltak) előfutára, hiszen a 2009-2010-es szezonban igazolt a Juventusból az Atlético-ba, először kölcsönbe, majd véglegesen.

A csapattal a Spanyol Bajnokságot, Spanyol Kupát, Spanyol Szuperkupát és az Európa-ligát is elhódította, valamint két Bajnokok Ligája döntőben is szerepelt. Számtalan emlékezetes mérkőzése volt matracos színekben, mint a 2014-es Chelsea elleni, idegenben 1-3-ra megnyert BL találkozó, amin kapitányként vezette a csapatot, vagy a 2015-ös Real elleni, hazai, 4-0-ra megnyert LaLiga meccs, ahol az első gólt ő szerezte. Ittléte alatt végig az 5-ös számot viselte.

Tiago tehát rengeteg gyönyörű emlékkel a háta mögött távozik az Atleti-től, méltó búcsúként pedig álljon itt tőle egy korábbi interjújából származó idézet: „Nem Atlético szurkolóként születtem, de biztos, hogy Atlético szurkolóként fogok meghalni!"

Isten veled Tiago, köszönünk mindent! Aúpa Atleti!

 

Hozzászólások  

#1 Manolo 2017-05-21 12:08
A klub hatalmas ikonja lett. Remélem kezd a ma délutáni meccsen. Megérdemelné. A meccs végefelé meg lehozni, had tapsolják meg a szurkolók, ünnepelje a publikum.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.