Cikkek

Elérkezett a 2016-17-es bajnokság utolsó fordulója. Csapatunk a harmadik helyen végzett, ez az utolsó meccs már nem oszt, nem szoroz számunkra. Ez a mérkőzés nemcsak az idény búcsúztatója lesz, hanem stadionunk, a Vicente Calderón búcsúja is.

A legutóbbi fordulóban a Betis ellen szerzett pontunkkal biztossá tettük a harmadik helyünket, és ezzel együtt a biztos Bajnokok Ligája csoportkörünket is. Elég visszafogottan játszott a csapat a sevillai meccsen, de a fontos pontot megszereztük. Így már teljes nyugalomban búcsúztathatjuk az idényt, és ami sokkal fontosabb, a Calderónt is.

Méltóbb ellenfelet nem is nagyon találhattunk volna erre az alkalomra, mint az Athletic Bilbao-t. Annak idején - 1903-ban - baszk fiatalok alapították meg klubunkat, és mintha csak a sors akarta volna így, újra az Athletic csapata játszik szerepet klubunk egy nagyon fontos pillanatában. 

Velünk ellentétben nekik viszont van tétje - nem is kicsi - a találkozónak. A baszkok harcban állnak még az Európa Liga helyekért. A Valencia-Villarreal, és a Celta Vigo-Real Sociedad meccsek lesznek fontosak vasárnapi ellenfelünknek. Csak győzelem esetén lehetnek biztosak az EL-helyezésben, ellenkező esetben a másik két csapat eredményének alakulása lesz fontos számukra. Jelen állás szerint 6. helyen állnak 63 ponttal, EL-selejtezős helyen. Előttük egy pontra a sárgák EL-csoportkör helyen. Mögöttük a szintén 63 pontos Sociedad már nincs európai kupaindulást jelentő helyen. Szóval nagy lesz a harc az 5. és a 6. helyért, amibe mi is jócskán beleszólhatunk. 

Természetesen győzelemmel szeretné a csapat búcsúztatni a Calderónt. Ha másért nem is, de legalább ezért még egyszer utoljára ebben az idényben, fel kell pörögnie a gárdának. A Betis ellen látott játékkal esélyünk sem lesz a szép búcsúztatóra, a motivált Bilbao ellen. Talán a Calderón megérdemelne annyit, hogy a csapat odateszi magát, idény vége ide, tét nélküliség oda. 

Erre az utolsó meccsre sajnos szinte teljesen elfogyott a védelem. A két jobbhátvédünk, Juanfran és Vrsaljko már hosszabb ideje sérült. Viszont ezen a meccsen eltiltás miatt nem játszhat Godín, Giménez, és Filipe Luís sem! Tehát maradt Savic és Lucas, mint "hivatalos" védő a keretünkben. Érdekes kihívás előtt áll Simeone, hogy kettőjükön kívül kit tegyen be védőnek. A legtöbb média a Thomas-Savic-Saúl-Lucas védelmet jósolja vasárnapra. Kíváncsian várhatjuk, Cholo is így gondolja-e, vagy előáll valami mással. A többi csapatrész adott, a Koke-Gabi-Tiago-Carrasco kvartett valószínű középen, elöl Griezmann mellett Gameiro vagy Torres kezdhet.

Érzelmektől túlfűtött, nosztalgikus hangulatra számíthatunk vasárnap délután. A szurkolóknak nagyon sokat jelent-jelentett a Calderón. Lesznek könnyes búcsúk, érzelmes megnyilvánulások. Aki járt már közülünk ebben a csodálatos stadionban tudhatja, micsoda egyedi atmoszférája, hangulata van a helynek. És most ettől kell búcsút vennie mindenkinek. Játékosnak és szurkolónak egyaránt!

Bízzunk benne, hogy egy szép eredménnyel, méltóképpen búcsúztatja a csapat a Calderónt az utolsó hivatalos meccsén.

A mérkőzés vasárnap 16:45-kor kezdődik, a Sport1 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!!

 

Hozzászólások  

#2 Manolo 2017-05-21 09:34
Az új stadionba, ha kijutunk egyszer meccset nézni, biztos nem lesz ilyen hangulata, mint amilyen a Vicente Calderón volt.
Idézet
#1 Hajpa-yes 2017-05-20 07:20
Annyit tennék még hozzá hogy nem hivatalosan Oblakké a Zamora díj ha csak ma nem kap 8 gólt....mert ugye nekünk 26 kapott gólunk van a Villareálnak meg 32.Bár hogy volt pár meccsen sérült,azt nem tudom bele számít-e ebbe az egészbe.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.