Cikkek

Egy pontot szerzett a csapat egy igen unalmas meccsen a Betis ellen. Látszott rajtunk, hogy ez már egy tét nélküli meccs, főleg az első félidőben játszottunk gyengébben. Savic első Atlético-s góljával - ezzel a visszafogott játékkal is - szereztünk egy pontot.

Az Atlético összeállíása a következő volt: Oblak - Giménez, Savic, Lucas, Filipe Luís (Gaitán 64.) - Koke, Gabi, Saúl, Carrasco - Griezmann (Thomas 75.), Gameiro (F.Torres 64.).

Nem kezdődött nagy iramban a mérkőzés, de annak tudatában, hogy egyik csapatnak sincs tét, ez volt a várható forgatókönyv. Mivel a Betis játszott otthon, ők gondolták úgy, hogy a saját közönségük miatt kicsit hajtanak. Ez pár kisebb helyzetben nyilvánult meg, nekünk viszont még az sem volt. A félidő egyetlen nagyobb helyzetét is a Betis hagyta ki, egy távoli lövés a bal oldali kapufánkról vágódott ki. Egy nagyon eseménytelen, és unalmas első félidőn voltunk túl.

A másodikban azért már mi is próbáltuk aktivizálni magunkat, de csak pontrúgások után tudtunk veszélyeztetni, nagyobb izgalom nélkül. Az 57. percben viszont a hazaiaknak hozott szerencsét a pontrúgás. Egy szöglet után a védelem kifejelte a labdát, amit az ellenfél játékosa kapásból visszalőtt. A kapu közepe felé tartó labdát Oblak csúnyán bevédte. Lehet hogy későn vette észre a labdát az előtte állóktól. Szerencsére nem sokáig tartott a hátrányunk. A 66. percben az előretörő Lucast buktatták a hazai térfél közepén. Koke ívelt a kapu elé, ahol Saúl csúsztatott a labdába, Savic pedig az ötösön még beleért, így a kapus mellett a jobb sarokba perdült a játékszer. A gyors gólváltást követően ismét visszatért a régi kerékvágásba a meccs, sok esemény nem történt. Így az idény utolsó idegenbeli meccsén megszereztük azt az egy pontot, ami a biztos harmadik helyhez kellett.

Nem sok motiváció maradt a csapatnak erre a meccsre. Ez meg is látszott a mai teljesítményünkön. Egy elég unalmas meccs kerekedett ebből, de azt, amiért jöttünk - a harmadik helyhez kellő pont - megszereztük. Már csak egy meccs van hátra az idényből, ahol a Bilbao ellen méltó módon kellene elbúcsúztatni a Calderónt, az utolsó hivatalos meccsünkön. Hosszú volt az idény, fáradt a csapat, de erre az utolsó meccsre össze kell szednie magát. Mert a Vicente Calderón, és az azt minden héten megtöltő szurkolók megérdemelnék!

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.