Cikkek

Egy pontot szerzett a csapat egy igen unalmas meccsen a Betis ellen. Látszott rajtunk, hogy ez már egy tét nélküli meccs, főleg az első félidőben játszottunk gyengébben. Savic első Atlético-s góljával - ezzel a visszafogott játékkal is - szereztünk egy pontot.

Az Atlético összeállíása a következő volt: Oblak - Giménez, Savic, Lucas, Filipe Luís (Gaitán 64.) - Koke, Gabi, Saúl, Carrasco - Griezmann (Thomas 75.), Gameiro (F.Torres 64.).

Nem kezdődött nagy iramban a mérkőzés, de annak tudatában, hogy egyik csapatnak sincs tét, ez volt a várható forgatókönyv. Mivel a Betis játszott otthon, ők gondolták úgy, hogy a saját közönségük miatt kicsit hajtanak. Ez pár kisebb helyzetben nyilvánult meg, nekünk viszont még az sem volt. A félidő egyetlen nagyobb helyzetét is a Betis hagyta ki, egy távoli lövés a bal oldali kapufánkról vágódott ki. Egy nagyon eseménytelen, és unalmas első félidőn voltunk túl.

A másodikban azért már mi is próbáltuk aktivizálni magunkat, de csak pontrúgások után tudtunk veszélyeztetni, nagyobb izgalom nélkül. Az 57. percben viszont a hazaiaknak hozott szerencsét a pontrúgás. Egy szöglet után a védelem kifejelte a labdát, amit az ellenfél játékosa kapásból visszalőtt. A kapu közepe felé tartó labdát Oblak csúnyán bevédte. Lehet hogy későn vette észre a labdát az előtte állóktól. Szerencsére nem sokáig tartott a hátrányunk. A 66. percben az előretörő Lucast buktatták a hazai térfél közepén. Koke ívelt a kapu elé, ahol Saúl csúsztatott a labdába, Savic pedig az ötösön még beleért, így a kapus mellett a jobb sarokba perdült a játékszer. A gyors gólváltást követően ismét visszatért a régi kerékvágásba a meccs, sok esemény nem történt. Így az idény utolsó idegenbeli meccsén megszereztük azt az egy pontot, ami a biztos harmadik helyhez kellett.

Nem sok motiváció maradt a csapatnak erre a meccsre. Ez meg is látszott a mai teljesítményünkön. Egy elég unalmas meccs kerekedett ebből, de azt, amiért jöttünk - a harmadik helyhez kellő pont - megszereztük. Már csak egy meccs van hátra az idényből, ahol a Bilbao ellen méltó módon kellene elbúcsúztatni a Calderónt, az utolsó hivatalos meccsünkön. Hosszú volt az idény, fáradt a csapat, de erre az utolsó meccsre össze kell szednie magát. Mert a Vicente Calderón, és az azt minden héten megtöltő szurkolók megérdemelnék!

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.