Cikkek

Az argentin fiatalember nagy igéretként érkezett a 2015-2016-os szezon elején, azonban a lehetőségeivel nem igazán tudott élni, ez pedig az idei szezonra egy Sevillában töltött kölcsönidőszakot eredményezett. Mik lehetnek azonban a kilátások Vietto számára a továbbiakban?

vietto2

A Villarealban eltöltött kiemelkedő szezon után az Atlético-nak mintegy 20 millió Euró fejében sikerült megszereznie Vietto játékjogát a tavalyi idény előtt. Simeone már korábbról ismerte a játékost, mitöbb, ő adta meg a számára a debütálás lehetőségét a felnőtt csapatban a Racing Club-nál.

Így tehát újra egy csapatban dolgozhattak, azonban a közös munka rosszabbra sikerült a vártnál. Vietto a szezon első szakaszában rengeteg lehetőséget kapott, azonban szinte soha nem tudott élni vele. 28 találkozón mindössze 3-szor volt eredményes, emellett 5 gólhoz járult hozzá (Torres 100. Atlético-s góljához ő adta a gólpasszt).

A 2016-2017-es kiírás elején úgy nézett ki Vietto meg is kapja amit akar: a Sevilla-ban állandó játéklehetőséget kínáltak neki. Sampaoli együttesének a 16. játéknapig alapembere volt, sőt gólokkal sem maradt adós. Ezután azonban valami megváltozott, Luciano rendre kikerült a keretből, vagy a padon ült, de maximum 45 perc játéklehetőséget kapott. A szezon vége felé már teljesen feledésbe merült, a BL-ben már december közepétől pályára sem léphetett. Ha viszont a regionális párharcok valamelyikében szerphez jutott, látványosan nem tudott mit kezdeni magával.

Kérdéses ezután, hogy érdemes e visszrarendelni a Sevilla csapatától, hiszen ők minden bizonnyal nem élnek a kivásárlási jogával (feltéve, ha Sampaoli marad). Az Atlético keretében nem is biztos, hogy jutna számára hely, hiszen Torres hosszabbítására még lehet esély, Jota jó idényt fut a Porto-ban, így az ő visszatérése is reális lehet, Gameiro, Griezmann, Correa illetve Carrasco pedig nagy valószínűséggel a kezdőtizenegy állandó tagjai lesznek.

Ezeknek a lehetőségeknek a fejében talán az értékesítése lenne a legjobb választás, ezzel azonban Jackson Martínez után egy újabb használhatatlan csatárt kellene a klubnak elkönyvelnie... .

avietto 

 

Hozzászólások  

#1 Manolo 2017-05-12 12:51
Pedig nagyon örültem, amikor idehoztuk, de ez igaz Gaitánra is, gondoltam a jövő nagy ígérete, aztán tessék, ez lett belőle.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.