Cikkek

Nehezen, de begyűjtötte a csapat a három pontot az Eibar ellen. Nem az ellenfél jó játéka miatt volt nehezebb a mai győzelem, hanem mi nem játszottunk tudásunkhoz méltón. Box-nyelven szólva, bennünk maradt az ütés, amit kedden kaptunk, és ez meglátszott a csapat mai teljesítményén. De szerencsére mindezek ellenére, nagyot küzdve, megszereztük a három pontot.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Thomas, Godín, Lucas, Filipe Luís - Koke, Gabi, Saúl, Gaitán (F.Torres 46.) - Griezmann (Correa 86.), Carrasco (Tiago 80.).

Thomas lett tehát a jobbhátvéd, és jól is oldotta meg a feladatát.

Elég lagymatagon kezdődött a meccs, szinte semmi sem történt a játékrész elején. Negyed órán keresztül nem találtuk a ritmust, de utána már többet volt nálunk a labda, de teljesen veszélytelenek maradtunk. Az első említésre méltó esemény a 30. percben történt, amikor nem kaptunk meg egy egyértelmű büntetőt kezezés miatt. Rá két percre talán az "évszázad helyzetét" puskázta el Carrasco. Nagyszerű indítást kapott, becsapta egy csellel a védőjét, és szemben állt a kapuval. Öt méterről oda rúghatta volna ahová akarja, de ő kirúgta a labdát a Calderónból. Hihetetlen, hogy ki tudta hagyni... Nem sokkal a félidő lefújása előtt Saúl is megmutatta, hogy kell ordító helyzetet kihagyni. Egy ide-oda pattogó labda elé került, csak be kellett volna passzolnia a játékszert a kapu jobb oldalába, ehelyett csúnyán fölé-mellé lőtt.

A második félidőt kicsit agilisabban kezdtük mint az elsőt, de a gól még mindig váratott magára. Ha helyzetbe kerültünk, két véglet volt, vagy középre rúgtuk a labdát, és a kapus könnyedén hárított, vagy kirúgtuk a stadionból. Szenvedett a csapat, láthatóan mentálisan, és fizikailag is magunk alatt voltunk. Főleg a középpályán látszott ez, Gabi talán nem játszott ilyen gyengén az idényben, de sajnos Koke, és Saúl sem jártak messze tőle ebben. Feltűnő volt még Filipe Luís enerváltsága, rajta is kijött az utóbbi hetek leterheltsége. Így, hogy nem ment az elöl lévőknek, a hátsók úgy gondolták, hogy besegítenek támadásban. Thomas is jól tört előre a jobb oldalon, de a két belső védő, Lucas, és Godín is egyre többet léptek az ellenfél térfelére. Végül utóbbi vállalkozókedve hozta meg a gólt. A 69. percben egy labdaszerzés után az uruguayi védő lendült meg a bal szélen, majd középre adott, Torres nagyszerűen átlépte a labdát, ami így Saúl elé került, ő pedig szép gólt lőtt a jobb alsó sarokba. Csak kiszenvedtük azt a gólt! A hátralévő húsz percben őriztük az előnyt, bár az indiszponált játékvezető nagyon megnehezítette a dolgunkat. Tévedett mindkét oldalnak, teljesen elvesztette a fonalat a meccs végére. Érthetetlen hibákat vétett, és amikor Godín ezt szóvá tette, sárgát adott neki. Rá három percre adott egy másikat is, senki sem értette miért. Kár volt ezért a közjátékért a meccs végén, a piros lap miatt Godín biztosan nem játszhat a következő fordulóban, pedig így is van gond a védelem összeállításánál a sérülések miatt.

Megvan a három pont, és ezzel nagy valószínűséggel a harmadik hely is. Öt pont az előnyünk a Sevilla előtt két fordulóval a bajnokság vége előtt. Elég tehát egy pont, a következő két meccsünkön. De az andalúzok a következő fordulóban a Bernabéuba utaznak, és ha nem nyernek, akkor is biztos a harmadik helyünk. De azért nyerjük csak meg a hátralévő két meccsünket!

Ha el akartuk hitetni a világgal, hogy formán kívül vagyunk, és esélyünk sincs a szerdai visszavágón, akkor minden bizonnyal sikerrel jártunk. Fáradt, kiszipolyozott csapat benyomását keltettük, csak lézengtünk a pályán, főleg az első félidőben. Páran nagyon szenvedtek ma, főleg Gabi volt feltűnően maga alatt. Hiába, ez a vége, ha nincs rendesen rotálva a csapat. Még három - jó esetben négy - meccs van hátra az idényből, bízzunk benne, hogy ezeken a legjobb tudásunkat adjuk majd. Ez a közeg, ezek a szurkolók megérdemelnék!

Aúpa Atléti!!!  

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.