Cikkek

Már megint. Juthat eszébe sokaknak a gondolat, miután a Real Madrid hazai pályán súlyos, 3-0-ás vereséget mért az Atleti csapatára és annak szurkolóira a 2016-2017-es BL-elődöntőben. De mi lehet a vigasz és a teendő egy ilyen nagy keserűség után?

simeonehappy

Fel kell állni, újra kell kezdeni: Ha van csapat Európában a közelmúltban, amit bármilyen csapás is ért és ugyan úgy tovább folytatta, ugyan azon a szinten, az bizony kérem az Atlético de Madrid. A másodosztály szenvedéseitől kezdve a "Forlán-korszakon" át, egészen a "trófeák korszakáig" hatalmas áldozatokkal, borzalmas anyagi helyzettel és nem a világ legjobbjait jelentő játékosokkal jutottunk el, amibe szépen lassan a Simeone-mentalitás is beleépült: soha ne add fel, játsz a szíveddel, a klubodért, játsz a szurkolókért meccsről-meccsre, úgy, mintha minden mérkőzés egy finálé lenne. Ezért sikerült mindig felállnunk és ezért tartunk ott, ahol tartunk.

Örülnünk kell annak is ami van, nem csak ami lehetett volna: elvégre Európa egyik legjobb csapata vagyunk! Az elmúlt időszak sikerekben gazdag volt és egy kezünkön meg tudjuk számolni, hány együttes van Európában, aki ezt hozzánk hasonlóan fel tudja mutatni. Továbbá nézzünk körül: ellenfeleink dúsgazdag kirakatklubbok, sokszor sportcelebekkel, akiket számtalanszor csak az egyéni érdek mozgat. Az Atlético-ban nem Ronaldo, Messi, Bale vagy Neymar nyeri a trófeákat, hanem a csapat, ami együtt dolgozik (megjegyzem a közösségi média alapján Európában szintén csak egy-két csapatot tudnék mutatni, ahol az öltözőben ilyen jóbarátok vannak és ténylegesen egy közös célért harcolnak).

A romboló kritikák nem érnek semmit: az építő-jellegű kritikákból persze lehet meríteni, de a romboló kritikákkal nem érdemes fogalkozni. Csak hamisan befolyásolják a csapatba vetett hitet, aki pedig nem rajong ennek a csapatnak a játékstílusáért, az idővel úgyis más témát talál majd magának.

Végül pedig...

Merjünk remélni: Bármennyire is kilátástalan most a helyzet, bármennyire is el vagyunk most keseredve, nem szabad elfelejteni, hogy egy tiszta szívvel lejátszott meccs mindig legalább annyit ér, mint egy eredményesebb találkozó. Akármi is lesz az eredmény, ahhoz nem férhet talán kétség, hogy Cholo fiai megpróbálják majd lehetőségeik maximuma szerint a legszebb búcsút biztosítani a Calderónnak. Amúgy meg, miért ne fordulhatna a szerencse? :)

Az garantálható, hogy leszünk még rosszab és jobb helyzetben is, de minden folyamatnak a vége, hogy szólni fog a ¡Campeónes, campeónes, olé, olé, olé!, mint ahogy szólt az Atlético-s torkokból a Camp Nouban, a Bernabéuban, Bukarestben, Monaco-ban, vagy éppen a Vicente Calderónban... :)

 

¡Aúpa Atleti!

Hozzászólások  

#4 amfan 2017-05-10 11:20
A fájdalmas valóság te vagy öreg...de nagyon fájdalmas! Barbarizmus...erről pont Pepe, Ramos, meg az új hentesetek, Casemiro jut eszembe. Nem szaporítanám a szót, mert a sötét fejetekbe úgy sem fér bele, de senki sem kíváncsi a véleményetekre! Olvasgasd a ti kis ratyi oldalatokat, nem is értem, mi a fenének kell idejönni okoskodni? Ha nem tetszik, ne olvasd! Nevetséges vagy öreg, vagy inkább szánalmas...
Idézet
#3 amfan 2017-05-04 11:57
Nem is kell reagálni az ilyen kis szarházinak... gondolom hogy verte a víz, hogy a másik cikkhez nem tudott hozzászólni. :lol:
Idézet
#2 Hajpa-yes 2017-05-04 09:14
Már megen egy dicső Blanco szurkoló oldalunkon.Egyszerűen nem értem.Mi a tökömet keres itt?Életemben nem olvastam bele egy Reál Madridos oldalba,még akkor sem mikor 4-0-ra vertük őket,vagy mikor a kupát nyertük,vagy mikor a bajnokságot,egyáltalán soha,mert leszarom,és nem érdekel mi van velük.Mert amúgy is velük van tele a sajtó,meg minden..De hogy ide folyamatosan meglátogatnak,nem is értem....Kedves Doni.Ha jobban bele olvastál volna eszmecseréinkbe,akkor olvashattad volna hogy ezen nem is vitáztunk,a jobbik csapat nyert,és ezzel a különbséggel is megérdemelten.Az Atletico enerváltan,beszarian játszott.Ennyi.Majd jövőre újra próbáljuk.Remélem így megfelel,és kitudod verni magadnak egy alsógatyás Ronaldó képre!!
Idézet
#1 Hajpa-yes 2017-05-03 07:49
" soha ne add fel, játsz a szíveddel, a klubodért, játsz a szurkolókért meccsről-meccsre, úgy, mintha minden mérkőzés egy finálé lenne. "
na tegnap pont csak ez hiányzott!!!
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.