Cikkek

Megszereztük a nagyon fontos három pontot az Espanyol otthonában. Nem volt könnyű, hiszen mi hétközi BL-meccs, és utazás után érkeztünk Barcelonába, addig ellenfelünk rápihenhetett a mérkőzésre. Látszott is rajtunk a fáradság, de a csapat erejét jelzi az, hogy mindezek ellenére sikerült győznünk.Ismét Griezmann volt a "megmentő", pedig nem volt csúcsformában, de ettől klasszis egy klasszis, hogy ilyenkor is tud dönteni.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Giménez, Godín, Savic, Filipe Luís - Koke, Gabi, Saúl, Carrasco (Gameiro 65.) - Griezmann, F.Torres (Thomas 46.).

Giménez került a jobbhátvéd posztjára, mert Juanfran és Vrsaljko sérülése miatt nem maradt "hivatalos" jobb oldali védőnk. Az összeállítás is jelezte, mennyire fontos ez a meccs, hiszen Simeone nem tartalékolt senkit a kedden látott csapatból.

A kezdés után a hazaiak próbáltak dominálni, ami részben sikerült is, viszont helyzeteket nem tudtak kialakítani. Mi sem jutottunk el sokszor az Espanyol kapujáig, inkább a biztos védekezést helyeztük előtérbe. Ha néha megindultunk, inkább távoli kísérletekkel próbálkoztunk. Meglátszott a csapaton a hétközi meccs fáradsága, lassabbak voltunk gondolkodásban, és gyorsaságban is. A szívünk viszont a helyén volt, ezért az ellenfél sem nagyon tudott mit kezdeni velünk. Így szinte nagyobb helyzet nélkül zárult az első félidő, ami inkább a mi szánk íze szerint alakult. 

A második félidőre nem jött ki az öltözőből az elég gyengén játszó Torres, a helyére Thomas érkezett, és ez a csere is inkább a biztonságot volt hivatott szolgálni. Ez a félidő már jobban tetszett nekünk, szurkolóknak is. Többet volt nálunk a labda, és egyre többször értünk fel az ellenfél kapuja elé. Nagyobb helyzetünk sajnos még így sem akadt, de a hazaiaknak még kevesebb lehetősége volt. Szögletek, és pontrúgások után próbált az Espanyol veszélyeztetni, de ezeket a védelem hárítani tudta. A 71. percben maradt ki az eddigi legnagyobb lehetőségünk, de a hazaiak kapuja előtti tüzijáték után a védők kivágták a labdát. De nem sokáig úszta meg kapott gól nélkül az Espanyol. A 73. percben egy beadást röviden fejelt ki a védő, a labda Saúl elé került, aki egyből kapura is lőtt, de egy bevetődő játékosról oldalra pattant a játékszer. Szerencsére pont Griezmann elé, aki kapásból bevágta a labdát a rövid sarokba.

Nem volt könnyű dolga a franciának, hiszen kapásból kellett eltalálnia a levegőben pörgő labdát. De hát ezért is világklasszis Griezmann, hogy az ilyen szituációkat megoldja. Nagy örömünkben el is feledkeztünk a védekezésről. Filipe hibájából Baptistao került óriási helyzetbe, de a kivetődő Oblak hatalmas bravúrral hárítani tudott. Ezzel el is lőtte az utolsó puskaporát a hazai csapat, ezután már nem tudtak helyzeteket kialakítani. Neknk volt több is, mert a kitámadó kék-fehérek már nem törődtek annyira a védekezéssel, de ezeket a lehetőségeinket mind elszórakoztuk. Maradt az 1-0, és ez, látván a csapat fáradtabb játékát, és tudva az ellenfél erejét, a bravúrkategóriába tartozik. Azért itt megmutatkozott újra a csapat ereje, és szíve, na meg a rutinja is. Mert nem egy parádés játékkal győztünk ma, hanem egy küzdős, és fáradságos munka áll mögöttünk. De ezért is ugyanúgy három pont jár, mint egy sima, több gólos győzelemért.

Oblaknak ma sem volt sok dolga, de amikor kellett, nagy bravúrt mutatott be. Giménez jobbhátvédként is megállta a helyét, bár sok felfutása nem volt, de ma nem is ez volt a fő feladata. Filipe viszont többször megfordult az ellenfél térfelén, de tőle ezt meg is szoktuk. A Godín-Savic páros ismét a legjobbjaink közt volt, nem nagyon tudták átjátszani őket. Koke kicsit fáradtnak tűnt, de jól tartotta meg a labdákat. Saúl is nagyot küzdött, és az ő lövése után szereztük a gólt is. Gabi volt a középpálya szíve, rengeteg labdát szerzett, és ma jól is játszotta meg őket. Carrasco próbált lendületes lenni, de inkább csak az első félidő közepe táján játszott jól. Torres sajnos ismét láthatatlan volt, ma sem ment neki a játék. Griezmann sem nyújtott ma kiemelkedőt, de a klasszisára jellemző, hogy eldöntötte a meccset. Thomas kapott egy félidőt, amelyben jól is játszott. Gameiron látszott a kihagyás, nem nagyon érezte még a labdát. 

Fontos volt nagyon begyűjteni ezt a három pontot, mert a Sevilla utolért minket pontszámban. De ezt a támadást is visszavertük, pedig nem egy vendégbarát helyen játszottunk. Az Espanyol igazolta is, hogy nem véletlenül tartják kemény ellenfélnek, de ma, ha kicsit fáradtabban is, legyőztük őket. És ettől is olyan jó csapat a miénk, mert ha kell, vért izzadva is begyűjtjük a három pontot!

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.