Cikkek

A hétközi BL-továbbjutás, és a sorsolás izgalmai után újra a LaLigában lesz jelenése csapatunknak. Nem ígérkezik könnyűnek a barcelonai kirándulás, még úgy sem, hogy nem a bordó-kék "nagytestvérrel" játszunk, hanem az Espanyol lesz az ellenfél.

Szombat esti riválisunk harcban van az európai kupaindulást jelentő helyekért, úgyhogy nekik sem mindegy, mi lesz az eredmény. A játékosaink lábában ott van a keddi meccs fáradsága, plusz némi utazás is. Az ellenfél pihentebben veszi fel a küzdelmet, de ennek ellenére csak a három pont lehet elfogadható számunkra.

Az Espanyol 9. helyen áll a bajnokságban, 49 ponttal. A hazai mérlegük elég jó, hiszen három vereség, és öt döntetlen mellett, nyolcszor győztek az Estadi Cornella El Prat stadionban. Pikáns is ez a meccs, hiszen több ex-Atlético játékos is az ellenfelet erősíti. Náluk játszik Jurado, Reyes, és Baptistao is. Az edzőjük pedig az a Quique Sánchez Flores, aki az Atlético-nál igen sikeres időszakot töltött el, megspékelve egy Európa Liga, és egy európai Szuperkupa győzelemmel. Az előző idényben sikerült nyernünk ellenük idegenben, Torres, Griezmann, és Koke góljaival 3-1-re győztünk. Ebben az idényben a Calderónban kibbekkelték a 0 0-t, így van is némi tartozásunk irányukban.

Nagy szükségünk van erre a három pontra, hiszen nagy a harc a dobogó harmadik fokáért, és ezzel az egyenes ági BL-csoportkörbe jutásért. Pár hete még a harmadik hely is távolinak tűnt, de mára már mi állunk a dobogón. Hogy ezt megtartsuk, győznünk kell az Espanyol ellen. Ami persze nem lesz könnyű, de megoldható, ha a valós tudásunkat nyújtjuk. Sokszor írtuk már ezt, de mindig megállja a helyét, mert ha úgy játszunk, ahogy valóban tudunk, nem sok csapat tud ellenállni. Na és persze be kell rúgni a helyzeteket!

Nincs könnyű helyzetben Cholo, hiszen a Leicester ellen megsérült Juanfran, és Filipe Luís is. Szerencsére a brazil sérülése nem komoly, ő a keretben is ott van. Viszont Juanfran sérülése nem jött rendbe, és mint tudjuk, Vrsaljko is maródi, tehát nem maradt épkézláb jobbhátvéd a csapatban. Kíváncsian várjuk, Simeone kit szerepeltet majd jobbhátvédként. Még az sem biztos, hogy Filipe kezdeni tud, de helyette legalább ott van Lucas. A többi csapatrészben mindenki harcra kész.

Az Atlético 18 fős utazó kerete: Moyá, Oblak, Godín, Savic, Giménez, Filipe Luís, Lucas, Koke, Gabi, Saúl, Carrasco, Gaitán, Thomas, Tiago, Griezmann, F.Torres, Correa, Gameiro.

Szóval kemény csatának nézünk elébe szombaton, mert hazai pályán biztosan nem lesz olyan defenzív az Espanyol, mint a Calderónban. Valószínű, hogy a "szokásos" játékunkat fogjuk játszani, biztos védekezésből gyors kontrákat vezetünk. Így, a bajnokság vége felé már minden pont "aranyat érhet", meg kell szereznünk ezt a hármat is, ha meg akarjuk tartani a harmadik helyet!

A mérkőzés szombaton 20:45-kor kezdődik, a Sport1 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!! 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.