Cikkek

A Bajnokok Ligájának mai sorsolásán a városi rivális csapatát kapta ellenfélnek az Atlético Madrid.

Már megint...mondhatnánk irónikusan. Mert nem elég, hogy a spanyol bajnokságban velük kell küzdeni, még a Bajnokok Ligájában is rendszersen összeakadunk. 2014. óta immár negyedszer, ebből kétszer a döntőben.

2014-ben a lisszaboni döntőben már a kezünkben volt a győzelem, de közbeszólt - nem először, és nem utoljára ellenük - a sors. A rendes játékidőben nem is volt gond, de az indokolatlanul hosszú ráadásban egy könyökléssel megspékelt fejesgól hosszabbítást eredményezett. Innen már sajnos nem volt visszaút, az ezer sebből vérző csapatunk nem bírta a hosszabbítást.

2015-ben a negyeddöntőben találkozott a két csapat, az első meccsen a Calderónban 0-0 lett, a visszavágón a 88. percben kapott góllal estünk ki.

Tavaly ismét a döntőben játszottunk ellenük, ahol egy lesgóllal hátrányba kerültünk a 15. percben. A második félidő elején Griezmann büntetőt hibázott, majd a 79. percben Carrasco kiegyenlített. Végül büntetőkkel maradtunk alul. Ez volt tipikusan az a meccs, amit mi vesztettünk el, nem az ellenfél nyert meg.

Most itt az alkalom mindezekért visszavágni! A csapat képes továbbjutni, de ehhez a legjobbunkat kell adni. Három hete bajnokit játszottunk velük, és idegenben 1-1 lett az eredmény. Azon a meccsen látottak alapján is van esélyünk a döntőre.

A városi riválissal szemben sajnos nem mindig elég, ha jobb vagy. A külső körülményekkel is sokszor meg kell küzdeni. Láthattuk a negyeddöntőben, hogy (sajnos magyar segítséggel) ismét voltak furcsa történések a Bayern elleni meccsükön. Nagyon bízunk benne, hogy ellenünk a fair play szellemében működő játékvezető fújja majd a sípot. 

Nehéz párharc lesz, az biztos. De legalább nem kell sokat utazni. :) Egy jó eredményt kell elérni az odavágón, és utána a Calderónban kiharcolni a továbbjutást!

Az első meccs idegenben lesz, Május 2-án kedden, 20:45-kor. A visszavágó a Calderónban Május 10-én szerdán, 20:45-kor.

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.