Cikkek

A Bajnokok Ligája legjobb négy gárdája közé jutott csapatunk. A hazai 1-0-s győzelem után, 1-1-re végeztünk idegenben. Egy jó, és biztos első félidőt követően eléggé elszúrtuk a másodikat, de még ez is belefért ma. 

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Juanfran (Lucas 55.), Godín, Savic, Filipe Luís (Correa 74.) - Koke, Gabi, Giménez, Saúl, Carrasco (F.Torres 69.) - Griezmann.

Bekerült Giménez a kezdőbe, ez azt jelentette, hogy megerősített középpályával vártuk az angol rohamokat. 

Amik nem nagyon jöttek, hiszen a meccs elején semmi veszélyt nem jelentett a Leicester a kapunkra. Mi sem az övékre sajnos, de nem nekünk volt sürgős a dolog. A mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. Szép lassan átvettük a kezdeményezést, többet volt nálunk a labda, és már inkább a hazaiak térfelére tevődött át a játék. Aztán a 26. percben az első komolyabb helyzetünkből be is találtunk! Filipe Luís ívelt be a bal oldalról, és a hosszún érkező Saúl nagyszerűen fejelt a hazai kapu jobb oldalába. Megvolt a nagyon fontos idegenben szerzett gól, innen már hármat kellett az angoloknak lőniük.

A bekapott góltól kissé megrogytak a hazaiak, és ez az állapotuk egészen az első félidő végéig eltartott. Volt egy büntető-gyanús eset, Carrasco lábát eltalálta a hazai kapus, de a bíró úgy vélte, előbb a labdát érte el. Talán.....

A második félidőre teljesen ellentétes felfogással jött ki a két csapat. Az első játékrészben megrogyott Leicester felpörgött, mi pedig - biztosnak érezvén a továbbjutást - szépen belealudtunk a meccsbe. Valószínűleg nem "néztünk ki" a hazaiakból egy feltámadást. Túlságosan is visszahúzódtunk, ezzel teret hagyva a beadásoknak. A Leicester többre nem is volt képes, de a labdák jöttek sorra a kapu elé. Egy kontrából eldönthettünk volna mindent, de Griezmann nagyszerű sprint utáni keresztbe lőtt labdájáról lemaradt Carrasco. Az ismétlésből látszott, nem véletlenül, mert egy védő ellökte. Ez viszont tiszta büntető volt. Nem kaptuk meg, és nem sokkal később bánhattuk is. Egy beívelés (mi más...) után lövéshez jutott egy hazai játékos, de eltörte a labdát, viszont így lett jó a társának, aki a lepattanót be is lőtte. Elég szerencsétlen gól volt. Ettől persze belelkesedtek a hazaiak, és jöttek a beadások jobbról, balról, a saját térfelükről. Gondolták ha egyszer bejött, miért ne jönne be még egyszer. Alakult is ki helyzet a kapunk előtt, de Oblaknak nem kellett bravúrt bemutatnia, mert vagy egy védő lépett a lövésbe, vagy nem talált kaput a kísérlet. Azért meleg egy 15-20 perc volt a kapunk előtt, de nem volt több hazai találat. Az utolsó tíz percben már nagyon kitámadott a Leicester, nagyobbnál-nagyobb esélyünk volt kontrából betalálni, de az összes lehetőséget elszórakoztuk, vagy elönzőztük. Maradt az 1-1, így a legjobb négy közé jutottunk. 

Egy nagyon sima meccset tettünk izgalmassá a második játékrészben. El kellett volna dönteni mindent még az első félidőben, vagy a második elején. Túlságosan is átadtuk a kezdeményezést, és erre majdnem ráfaragtunk. Azért ez az angol bajnok nem annyira gyenge, mint mutatta azt a Calderónban, vagy itt, az első játékrészben. Ha engedik, igenis tud támadni, és mint a mellékelt ábra mutatja, lehet szerencséje is. 

Annak ellenére, hogy a második félidőben néha eléggé a kapunk elé szorultunk, Oblaknak nem kellett nagyot védenie. A hátvédsor jól dolgozott előtte, bár a meccs folyamán többször megváltozott a felállás. Juanfran jól játszott, reméljük a sérülése nem komoly. Filipe Luís ismét sokat tört előre, és adott egy szép gólpasszt. Godín biztosan állt a lábán, pedig rengeteg beadást kellett hatástalanítani. Savic volt talán a mezőny legjobbja, átjátszhatatlan volt, mindenhová odaért. Juanfran sérülése után jobbhátvédként is megállta a helyét. Koke az elején még jó volt, de szépen elszürkült a végére. Gabi sok labdát szerzett, de sokat el is szórt. Csakúgy mint Saúl, az első félidőben sokat hibázott, viszont jól ért fel a gól előtt, és nagyszerűen fejelt. Giménez beállítása jó húzás volt, sokat kellett fejelnie, majd középhátvédként is bizonyítania. Carrasco ma sajnos megint a "régi" volt. Sokat cipelte a labdát, szinte nem is passzolt. Kétszer "érdekesen" állították meg, ebből az második biztosan büntető volt. Griezmann ma "Carrasco volt", túlságosan is szerette néha a játékszert. Indokolatlanul sarkazgatott, így elszórt sok labdát. Lucas jól szállt be a meccsbe, először középső védőként, majd balhátvédként is megállta a helyét. Torres ma sem tudott sokat hozzátenni a játékhoz. Correa cseréje kicsit érthetetlen volt, hiszen meccsek óta be van oltva gól ellen, talán Gaitán hasznosabb lehetett volna.

A lényeg, hogy megvan a továbbjutás. Azért volt különbség a két csapat között, és ezt be is bizonyítottuk. A mai második félidőért nagy kár volt, de legalább pihentünk a hétvégére :) Valószínű, hogy Simeone intézett pár keresetlen szót a csapathoz, a második játékrészben látottak miatt. Bízzunk benne, hogy ilyen félidőt nem nagyon látunk többet. Várjuk a pénteki sorsolást!!!

Aúpa Atléti!!!

Hozzászólások  

#3 Futre 2017-04-20 05:58
1-1 után volt 10-20 perc, amikor melegebb lett a helyzet, kellett az a néhány blokkolt lövés, de még ekkor is kettőt kellett volna rúgnia a Leicesternek(annyit meg csak nem kapunk), ezért nem izgultam annyira, viszont ha találtak volna még egy gólt és 2-1, na akkor már jobban veszélyben lett volna a továbbjutásunk.
Juanfran kiválása megzavart egy kicsit minket, de Savic tényleg jól játszott a jobbhátvéd helyén is.
Idézet
#2 Hajpa-yes 2017-04-19 08:05
Nem értem miért kell így ki neccezni az ilyen meccseket???
Idézet
#1 amfan 2017-04-18 21:33
A legrosszabb amit tehetsz egy ilyen (gyengébb) csapat ellen mint a Leicester, hogy elhiteted vele, van esélye. Tök egyszerű "játékot" játszottak szerencsére, csak ívelgették a kapu elé a labdát. Amíg a levegőben volt, esélyük sem volt, de a lepattanókból annál inkább. Végül is annyit adtunk ki magunkból, amennyit egy ilyen csapat ellen kell. Volt némi izgi, de tulajdonképpen nem forgott veszélyben a továbbjutás egy pillanatra sem.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.