Cikkek

1-0-ra győztünk múlt hét szerdán a Leicester City elleni BL odavágón. Teljesen egyoldalú mérkőzésen csak a szerencséjének, és a mi rossz helyzetkihasználásunknak köszönhette az angol bajnok, hogy csak egy kapott góllal úszta meg a meccset. Viszont így az egy gól nem túl nagy előny, de elég lehet a továbbjutásunkhoz.

Nehéz elképzelni - főleg az első meccsen látottak alapján - hogy ne jussunk tovább. Igaz hogy "csak" egy gólos előnyünk van, de a két csapat között az odavágó alapján elég nagy különbség van. Persze az angoloknak eszük ágában sem volt fejvesztve támadni, de még így is sokkal többet vártunk tőlük, mint amit mutattak. Rengeteg csapat jön úgy a Calderónba, hogy már előre aláírná az egy pontot, vagy a tisztes vereséget is akár, de ilyen antifocival kevés gárda állt elő, mint az angolok. Szinte a félpályán sem jöttek át, csak előrevagdalták a labdákat, a kapunkra semmi veszélyt nem jelentettek. A céljukat - sajnos ennek ellenére - részben elérték, hiszen csak egy gólt kaptak. 

Arra viszont mérget vehetünk, hogy hazai pályán más lesz a felfogásuk, mint a Calderónban. Főleg azért, mert hátrányban vannak. Viszont e miatt kénytelenek lesznek támadni, ami a mi malmunkra hajthatja a vizet. Persze az első meccsen elért eredmény nekik is bizakodásra adhat okot, mert az egy gólos hátrány könnyedén ledolgozható. Na persze ehhez azért lesz egy-két szavunk nekünk is. Sok múlik azon, ki szerzi az első gólt (már ha lesz gól...), mert abban az esetben, ha ez nekünk sikerül, nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez a Leicester három gólt rúgjon nekünk. Ha nekik jönne össze...akkor egy igen kiélezett, és izgalmas meccs lehet kilátásban, de erre az eshetőségre ne is gondoljunk. :) 

A hétvége történései is számunkra adhatnak bizakodást. Akárcsak mi, a Leicester is egy kiesés elől menekülő csapattal játszott. Mi nagyon simán vertük a legutóbbi két meccsét megnyerő Osasunát (lehetett volna simább is, ha belőjük a két büntetőt...), viszont a Leicester 2-0-s előnyből végül 2-2-s döntetlent játszott a Crystal Palace-al. A baszkok ellen kísértetiesen hasonló meccset játszottunk, mint az angol bajnokkal szerdán. Felbillent a pálya, az ellenfél a kapunkig sem jutott el. Viszont szombaton jobban használtuk ki a helyzeteinket, mint az angolok ellen. Bár az Osasuna ellen is kimaradt sok lehetőség, köztük két büntető. A Torres-Correa csatársor nem működött túl jól, viszont Carrasco végre betalált, így bízhatunk benne, hogy újra az őszi formájában láthatjuk majd a belgát. Több kulcsjátékos pihenőt is kapott szombaton.

Nem biztos, hogy túl jó meccset fogunk látni kedden este. Várhatóan egyik csapat sem fog a másiknak esni, hiszen mi előnyből várhatjuk a visszavágót, az angolok pedig tisztában vannak azzal, hogy ha túlságosan kinyílnak, a kontráink életveszélyesek lehetnek. De mivel nekik lesz sürgősebb a dolog, biztos hogy kezdeményezőbbek lesznek, mint a Calderónban voltak (bár annál nem lesz nehéz kezdeményezőbbnek lenni...). Ráérnek a meccs végén rohanni, ha addig nem lesz változás az eredményben. Nekünk két variációnk lehet, vagy az elején megpróbáljuk eldönteni a dolgot (egy gól valószínűleg ezt tenné), vagy ami valószínűbb, kivárunk, hagyjuk hogy az angolok kezdeményezzenek, és várjuk a kontrák lehetőségét.

Az első meccs alapján biztos hogy nem bízzuk el magunkat, Simeone a földön tartja a játékosokat. Nagy a tét, mert nagyot dobni idén már csak a BL-ben van esélyünk. Biztos hogy ennek fényében állunk a meccshez, ha a valós tudásunkat nyújtjuk, és jól használjuk ki a lehetőségeinket, jó eséllyel mi jutunk a négy közé!

Az Atlético 20 fős utazó kerete: Oblak, Moyá, Moreira, Juanfran, Godín, Giménez, Savic, Lucas, Filipe Luís, Gabi, Koke, Saúl, Carrasco, Thomas, Gaitán, Cerci, Griezmann, F.Torres, Correa, Gameiro.

Visszatért a keretbe Gameiro, és ott találjuk ismét Cercit is. Savic és Filipe Luís sem játszotta végig a hétvégi bajnokit, de pihent Gabi, Griezmann, és Koke is. A kezdőt illetően megoszlanak a vélemények, bár a legnagyobb esélyt az Oblak-Juanfran, Godín, Savic, Filipe Luís-Koke, Gabi, Saúl, Carrasco-Griezmann, F.Torres(Gameiro) tizenegynek adják. Nem tudni pontosan, hogy Gameiro milyen állapotban van, ettől is függhet, hogy ő, vagy Torres fog kezdeni kedden.

A mérkőzés kedden 20:45-kor kezdődik, a Sport1 Tv élőben közvetíti.

Bízzunk benne, hogy a csapat hozza amit tud, a védelem ismét stabilan áll majd a lábán, és hogy a helyzeteinket jól fogjuk kihasználni!

Aúpa Atléti!!!  

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.