Cikkek

Sima győzelmet aratott csapatunk a sereghajtó Osasuna ellen. Könnyed játékkal, szép gólokkal nyertünk, bár a meccs végén kihagyott két büntető némiképp beárnyékolja a képet. Fontos három pont volt ez is, megerősítettük a helyünket a harmadik helyen.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Juanfran, Godín, Lucas, Filipe Luís (Savic 67.) - Gaitán (Cerci 76.), Thomas, Giménez, Carrasco - F.Torres (Tiago 72.), Correa.

Úgy kezdtük a meccset, ahogy egy sereghajtó ellen kell, birtokoltuk a labdát, és sorban alakítottunk ki helyzeteket. Az Osasuna öt védős felállása jelezte, előre aláírták volna az egy pontot. A meccs elején ült is a taktikájuk, de látszott, sokáig nem fognak tudni kitartani velünk szemben. Pedig elég felforgatott csapattal kezdtük a mérkőzést, Cholo öt helyen változtatott a stabil kezdőcsapaton. Kellett is a pihenő pár játékosnak, hiszen jövő kedden egy elég keménynek ígérkező BL visszavágónk lesz Angliában. Az első félidő elején hiába játszottunk nagy fölényben, ez gólokban még nem mutatkozott meg. Pedig voltak helyzeteink, de ezeket rendre elhibáztuk. A 30. percben viszont már góllá érett a fölényünk. Carrasco cselezte be magát a tizenhatos előterébe, majd jó ütemben lőtte a labdát a vendégek kapujának jobb alsó sarkába.

Ideje volt már nagyon, hogy a belga betaláljon, mert az utóbbi időben nagyon nem ment neki a játék, és ettől elég görcsössé vált. Talán ez után a meccs után ismét hozni tudja az idény eleji formáját. A gól után is mi domináltunk, az ellenfél a félpályán sem jött át. De sajnos a további próbálkozásaink nem jártak sikerrel. Egy gólos előnnyel vonulhattunk szünetre, és bízhattunk benne, hogy továbbra is megmarad a csapat lendülete.

A második játékrész szerencsére ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Maradtunk továbbra is támadásban, és ez mindössze két perc elteltével meg is hozta a gyümölcsét. Gaitán ívelt nagyszerűen a kapu elé, ahol Carrasco szabadon fejelhetett, és a kapus csak beljebb tudta segíteni a labdát a kapuba. Ennél jobban nem is kezdődhetett volna a félidő. Az azért látszott, ha másodszor is betalálunk, nem marad a meccsen nyitott kérdés. Maximum annyi, hogy megelégszünk ennyivel, vagy további gólokat is akarunk-e szerezni. Szerencsére az utóbbi történt, hiszen bő tíz perccel később már 3-0 volt az eredményjelzőn. Correa passzolt az előretörő Filipe Luís elé, aki jobb lábbal nagyszerűen tekerte a labdát a hosszú sarokba. Brazil balhátvédünk elég szépen belelendült, hiszen ez már a harmadik gólja volt a legutóbbi öt meccsén.

  

Volt még hátra a meccsből fél óra, és ekkor kinézett a vendégcsapatnak egy igen szép zakó. De sajnos ezután kihagytunk elég sok helyzetet, élen Correával, aki mintha be lenne oltva gól ellen. Egyszerűen képtelen betalálni még a legnagyobb helyzetből is a kapuba. Úgy tűnt, ennyivel meg is elégedtünk, mert a meccs a végefelé járt, és már nem nagyon forszíroztuk a támadásokat. Viszont a 89. percben büntetőhöz jutottunk! Ez a mostani idényben nem biztos hogy jó jel, hiszen elég sok tizenegyest kihagytunk már. Sajnos ezúttal sem történt másként, mert a büntetőt elvégző Carrasco nagyon gyatra lövését könnyedén védte a vendégkapus. De ezzel még nem értek véget a megpróbáltatásaink! Két percre rá Thomas átadásába kézzel ütött bele a védő a büntetőterületen belül, ez is tizenegyes. A labda mögé Thomas állt, de ő sem végezte el jól a büntetőt, ismét védett a kapus. Sajnos nagyon elszúrtuk a meccs végét ezzel a két ostoba tizenegyessel, mert ahelyett hogy a mi sima győzelmünkről szólt volna a történet, hőst csináltunk a vendégek kapusából. Így nem kis hiányérzettel távozhatott a publikum a Calderónból.

Tükörsima meccset játszottunk ma, és csak rajtunk múlt, hogy nem öt, vagy hat góllal küldtük haza az Osasunát. Eléggé felforgatott csapattal kezdtünk, de még így is óriási fölényben játszottunk az egész meccsen. Sajnos újra rengeteg helyzet kimaradt, de ennek ellenére is sikerült háromszor betalálni. A meccs végén már nagyon látszott a játékunkon, hogy szeretnénk mielőbb letudni ezt a meccset, és valószínűleg a koncentráció hiánya miatt is hagytunk ki két büntetőt is a befejezés előtt. Pedig ez a mai közönség (is) megérdemelte volna, hogy száz százalékosan kiszolgálják!

Ma Oblak újra munka nélkül maradt, a baszkok egyszer sem tudták a kapunkat eltalálni. Juanfran kicsit fáradtnak tűnt, a beadásai sem sikerültek. Filipe Luís újra gólt szerzett, és kapott egy kis pihenőt. Godín és Lucas is munka nélkül maradt, próbálták a támadásokat segíteni. Thomas talán ma játszott eddig a legjobban az idényben, kár hogy a kihagyott büntető beárnyékolja a teljesítményét. Gaitán egy szép gólpasszt adott, szépen lassan ő is felveszi a ritmust sérülése után. Giménez a beállós posztján jól játszott, az előretöréseiből veszélyes helyzetek alakultak ki. Carrasco végre gólt, gólokat szerzett, bízzunk benne, hogy ez visszahozza a jó formáját. Torres ma is csak vergődött, nem volt szerencséje egyik helyzeténél sem. Correa egy nagy talány. Nagyszerűen kerül helyzetbe, de a legnagyobb lehetőségeit is elhibázza. Döbbenet, hogy mekkora helyzeteket képes elpuskázni. 

Begyűjtöttük a kötelező három pontot, kár, hogy ismét rengeteg helyzet kimaradt. Óriási luxus, hogy két tizenegyest is elhibáztunk. Többen lehetőséget kaptak bizonyítani, van aki élt vele, van aki nem. Pár meghatározó játékos tudott pihenni, és kell is a pihenő, mert a fontos meccsek jönnek sorjában. Mindjárt kezdésnek kedden egy BL-visszavágó. Ami előtt biztató lehet Carrasco teljesítménye, annak ellenére, hogy ő is kihegyott egy büntetőt. Örüljünk a győzelemnek, és bízzunk benne, hogy újabb győztes meccsel örvendeztet meg minket a csapat!

Aúpa Atléti!!! 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.