Cikkek

1-0-s győzelemmel végződött a Leicester City elleni BL odavágó. A meccs képe alapján nagy tudásbeli különbség van a két csapat között, az angolok semmi veszélyt nem jelentettek a kapunkra. Nehezen törtük át a néha kilenc emberrel a kapuja elé tömörülő vendégvédelmet, de a most sem túl jó helyzetkihasználásunknak köszönhetően "csak" egy góllal sikerült nyernünk. 

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Juanfran, Godín, Savic, Filipe Luís - Koke, Gabi, Saúl, Carrasco (Correa 65.) - Griezmann, F.Torres (Thomas 75.).

Rögtön a meccs elején nekirontottunk az angoloknak, sorban alakítottuk ki a helyzeteket. Nagyon betömörültek a vendégek, ezt távoli lövésekkel próbáltuk áthidalni. Koke telibe is találta a kapufát, ha ez a lövés kicsit beljebb megy, a kapus biztosan nem érte volna el. De kimaradt ez a lehetőség, és még két távoli kísérlet. A Leicester át sem tudott jönni a térfelünkre, csak átrúgták a labdát a félpályán, ha már nem volt más lehetőség. Aztán a 28. percben mégis átjöttek, de utólag biztosan megbánták. Egy rosszul elvégzett pontrúgásuk után Griezmann óriási sebességgel indult meg az angol kapu felé, és már a tizenhatos vonalánál járt, amikor a visszafutó védő buktatta. Hogy a szabálytalanság kívül volt-e, vagy már a vonalon, nehéz megmondani, mindenesetre a svéd bíró tizenegyest adott. A labda mögé Griezmann állt, és magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába. A Sevilla elleni párharcban két büntetőt is védő vendégkapus a másik oldalra vetődött...Megvolt tehát a vezetés, ami egy ilyen foggal-körömmel védekező, játszani egyeltalán nem akaró csapat ellen nagyon fontos volt. Nem sokkal ezután egy sokkal egyértelműbb büntetőt viszont nem kaptunk meg, pedig Saúl lábát jól láthatóan eltalálta a védő. Nyomtunk tovább, de az angolok betonvédekezését nem tudtuk áttörni.

A második játékrészben folytattuk az offenzívát, szinte csak az ellenfél térfelén folyt a játék. Nehéz volt a védelmük mögé kerülni, középen pedig a tömör betonfal ellen nem volt ellenszer. Egy szem csatár volt fent a Leicesternél, a többiek mind védekeztek. A 60. percben Torres hagyott ki hatalmas helyzetet, pedig a nehezén már túl volt, de a döntő pillanatban lövés helyett elcsúszott. Kaptunk sok szabadrúgást, elvégeztünk rengeteg szögletet, de pontrúgásból sem sikerült eredményesnek lenni. A döntő pillanatokban mindig "közbejött valami". Ahogy közeledett a meccs vége, annál jobban szorítottuk a kapuja elé a vendégeket. Csak arra volt energiájuk, hogy átrugdalják a labdát a térfelünkre, akciót eszük ágában sem volt vezetni. Sajnos több gólt nem sikerült szereznünk, ezért még nyílt lesz a visszavágó. Bár a látottak alapján sokkal jobb csapatunk van, de ezt több góllal illet volna alátámasztani. Abban azért bízhatunk, hogy hazai pályán az angolok bevállalnak némi támadást is.......

Több volt ebben a meccsben, mint az egy gólos siker. Sajnos visszatérő probléma a helyzetkihasználás, ezzel ma is hadilábon álltunk. Hiába volt nálunk szinte végig a labda, a meccs jó részében nem tudtunk mit kezdeni az angol betonbunkerrel. Ha ez a csapat támadni fog (kénytelen lesz, hiszen hátrányban vannak), több lehetőségünk lesz a kapujuk előtt mint ma, és ha szerzünk egy gólt, szinte kizárt, hogy ez a Leicester hármat rúgjon! Döntés jövő hét kedden, bízzunk a sikeres vendégjátékunkban!

Ma Oblak helyét kis túlzással Janka néni is átvehette volna, semmi dolga nem volt a meccsen. Juanfran és Filipe Luís is szinte végig az ellenfél térfelén voltak, de nem jutottak érdemleges beadásig. Godín és Savic is munka nélkül maradt ma, az uruguayi többször is felzárkózott a támadásainkhoz. Gabi volt talán a csapat legjobbja, rengeteg labdát szerzett, átjutni nem lehetett rajta. Saúl és Koke sem élete meccsét játszotta, próbálkoztak távoli lövéssel is, sajnos sikertelenül. Carrasco bitang gyenge volt, nem jöttek össze a dolgai, helyzetbe sem tudott kerülni. Griezmann rengeteget dolgozott, és nem kis teljesítménnyel harcolt ki egy büntetőt. Amit be is lőtt, meghazudtolva múltbéli büntetőzéseit. Torres ma is szürke volt, csak szenvedett a vendégvédők közt. Kihagyott ismét egy hatalmas helyzetet.

Nem rossz eredmény azért ez az 1-0, hiszen nem kaptunk itthon gólt, ami nagyon fontos volt. Végignézve ezt a meccset, kinéz nekünk egy idegenbeli gól, és mint fentebb is említve lett, nehéz elképzelni, hogy ez a Leicester hármat rúgjon. Pedig esélyes, hogy az ottani meccs képe is hasonló lesz a maihoz, idegenben viszont ki KELL használni a helyzeteinket!

Aúpa Atléti!!! 

Hozzászólások  

#1 Hajpa-yes 2017-04-13 01:40
Az angoloknak a 90,illetve a 92 perc alatt NEM volt kaput eltalált lövése.Ez egy BL negyeddöntőben azért kevés.És ahogy írtad támadniuk kell,ami nekünk megfelelő lesz a stílusunkhoz.nem kaptunk gólt,ez a lényeg.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.