Cikkek

Újabb rangadót nyert meg csapatunk hazai pályán, a Real Sociedad sem tudott megállítani minket! A vendégek csak a szerencséjüknek köszönhetik, hogy megúszták egy kapott góllal a meccset. Sajnos sok helyzet kimaradt, de a legfontosabb, a három pont simán meglett.

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Juanfran, Godín, Savic, Filipe Luís - Koke, Gabi, Saúl, Carrasco - Griezmann (Correa 72.), F.Torres (Giménez 82.).

Még mindig sok a sérült a csapatban, Gameiro, Tiago, Augusto, Gaitán, és Moyá is sérülés miatt nem játszhatott. A körülményekhez képest a legerősebb összeállításban kezdtük a meccset, visszakerült Godín, és Carrasco is a kezdőbe.

Visszafogottan kezdtük a meccset, az első negyedórában szinte csak a vendégeknél volt a labda, bár sokra nem mentek vele. Aztán tizenöt perc után átvettük a kezdeményezést, és tulajdonképpen innentől a baszkoknak esélyük sem volt egész meccsen. Sorra jöttek a helyzeteink, és egyre jobban játszottunk. Aztán a 27. percben góllá érett a fölényünk. Filipe Luís tört előre a bal oldalon, a tizenhatos előtt Griezmann, majd már a büntetőterületen belül Torres kényszerítőzött kiválóan vele, és a remekül visszakapott labdát jó ütemben pöckölte a kapuba. Nem sokkal később Torres került óriási helyzetbe, Carrasco beadásába ügyetlenül ért bele a kapus, és ez annyira meglepte Nino-t, hogy már nem tudta irányítani a labdát, ami róla a kapufára pattant. Ismételhetett a kipattanóból, de az üres kapu helyett az oldalhálóba lőtt. Újabb pár perc elteltével megint hatalmas helyzet maradt ki. Griezmann önzetlenül gurított Carrasco elé, akinek csak a kapu üresen hagyott bal oldalába kellett volna belsőznie, de ehelyett naggyá tette a kapust, és pont belelőtte a labdát. A kipattanóból még Filipe Luís lőhetett, de a jobb lábára jött a labda, így ő is gyengén a kapusba lőtt. Áldhatja a Sociedad az égieket, mert akár 3-4 góllal is vezethettünk volna a félidő végén.

A második félidő is hasonlóan kezdődött mint az első, teljesen átadtuk a kezdeményezést a vendégeknek, és vártuk a kontrák lehetőségét. A kapunk továbbra sem forgott a legkisebb veszélyben sem. A baszkoké annál inkább! Correa hagyott ki jó szokásához híven egy 100%-os ziccert, majd Carrasco járt élen a helyzetkihagyásban. A csereként beálló Giménez elég nagy lövőkedvel érkezett a pályára, mert többször is távolról próbálkozott. Aztán lőhetett közelről is, Carrasco szépen cselezett befelé a jobbszélről, középre passzolt, ahol a fiatal uruguayi estében a kapusba bombázott. Aztán újra Carrasco előtt adódott nagy lehetőség. Ezúttal a bal szélen tűnt fel, egy nagyszerű indítással a kapu felé robogott, elhúzott a keresztező védő mellett, majd lövés helyett el akarta még a kapus mellett is húzni a labdát, de a hálóőr már túl közel volt, ezért ez a nagy helyzet is kimaradt. Az utolsó pár percet kisszögletek elvégzésével töltöttük, így az 1-0-s eredmény ellenére nagyon simán hoztuk ezt a meccset.

Az első negyedóra kivételével teljes mértékben az történt a pályán, amit mi akartunk. Bár ebben a bizonyos első tizenöt percben sem volt veszélyben a kapunk. Hiába volt többet a labda az ellenfélnél, a mi akaratunk érvényesült az egész meccsen. Sajnos rengeteg helyzet kimaradt ma, ha csak a fele lehetőségünk bemegy, nagy zakót kap a Sociedad. De ezért az egy gólos sikerért is ugyanúgy három pont jár, mint a gólparádéért. 

Ma is nagyon jó csapatmunka folyt, és egy újabb kapott gól nélküli meccset húzott be a csapat. Oblak ma is munka nélkül maradt, még csak védenie sem kellett. Juanfran ismét nagyszerűen zakatolt a jobbszélen. Godín és Savic esélyt sem adott az ellenfél csatárainak. Filipe Luís ismét a mezőny legjobbja volt, és az ő gólja döntötte el a meccset. Nem vitás, a világ legjobb balhátvédje nálunk játszik! A középpályánk is jól dolgozott ma, nagyon jól szűrték az ellenfél támadásait, így a védelem sokkal könnyebben tehette a dolgát. Carrasco ma is lendületesen játszott, de kihagyta az összes helyzetét, közte két 100%-os lehetőséget. Griezmann ma is inkább a mezőnymunkájával tűnt ki, a gól előtt szépen kényszerítőzött. Ez a mai nem Torres meccse volt, kihagyott egy nagy helyzetet, és eléggé eltűnt a mezőnyben. Correa ma is kihagyta a kihagyhatatlant, jó lenne már betalálnia. Giménez is közel volt a gólhoz, kis szerencse hiányzott hozzá.

Összességében nagyon biztosan hoztuk a három pontot, kár, hogy sok helyzetet elhibáztunk. Szombaton a derbin ez nem fog beleférni, ott ki kell használni az adódó lehetőséget, mert lehet hogy nem lesz ennyi, mint ma. A csatáraink rá is tudtak pihenni a hétvégére. Reméljük a sérültek közül páran felépülnek, főleg Gameiro, és Gaitán játékára lenne szükség, mert mint ma is látszott, a kispadunk elég rövid volt. Ezzel az újabb győzelemmel megerősítettük a helyünket a dobogón, és egy újabb "üldözőt" szakítottunk le. A hétvégén reméljük folytatódik a nyerő szériánk... :) 

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.