Cikkek

Hétközi fordulóval folytatódik a spanyol bajnokság csapatunk számára. Kedden este a Real Sociedad érkezik a Vicente Calderónba. Legutóbb is egy közvetlen rivális látogatott hozzánk a Sevilla személyében, és ezúttal is egy élmezőnyhöz tartozó ellenfelet fogadunk. Reméljük hasonló játékkal rukkolunk elő, mint az andalúzok ellen, ha így lesz, jó eséllyel itthon tartjuk a három pontot.

Nagyon jó szériát futunk a bajnokságban, hiszen zsinórban négy meccset nyertünk. A nemrég még kilenc pontos hátrányunk teljesen eltűnt a Sevillával szemben, és jelenleg már mi állunk a dobogó harmadik fokán. Hogy ezt megtartsuk, a Sociedad ellen is be kell gyűjtenünk a három pontot.

Ami persze nem lesz könnyű, mert kedd esti ellenfelünk idegenbeli mérlege nem rossz. Az 5. helyen álló baszkoknak 49 pontjuk van, és ebből 24-et idegenben gyűjtöttek. Nyolc győzelem, és hat vereség a mérlegük otthonuktól távol. Ez azért nem rossz mutató, bár az élmezőnyhöz tartozó csapatok közül egyet sem tudtak idegenben legyőzni. Plusz van némi tartozásunk is velük szemben, mert a tavaly novemberi "odavágón" két igencsak vitatható büntetővel kaptunk ki tőlük.

Nálunk érthetően jó a hangulat a közelmúlt jó eredményei után. Bár több sérülés is nehezíti a munkát, természetesen mindenki csak a győzelmet tartja elfogadhatónak kedd este. Sajnos továbbra sem számíthat Simeone Vrsaljko, Tiago, Augusto, Moyá, Gameiro, és Gaitán szolgálataira. A múlt hét elején még válogatott meccset játszók már szerencsére "akklimatizálódtak", így ők bevethetők akár a kezdőben is. Carrasco letöltötte eltilását, így ő is játékra kész. A spanyol média az Oblak-Juanfran-Godín-Savic-Filipe Luís-Koke-Gabi-Saúl-Carrasco-Griezmann-Torres kezdőcsapatot jósolja kedd estére.

Nem nézünk könnyű meccs elébe, mert a Sociedad remekül kontrázó csapat. Nem véletlen a jó idegenbeli mutatójuk. De mi már többször bizonyítottuk, hogy jobb csapatok ellen, mi is jobb teljesítményre vagyunk képesek. Sokszor elhangzott már, de igaz, hogy ha a csapatunk a valós tudását nyújtja, nincs nagyon ellenfél, aki ellenállhat. Szerencsére mostanában mérsékeltebb játékkal is hoztuk a győzelmeket (Granada, Málaga), de a Calderónban kifejezetten jól játszottunk a legutóbbi két meccsünkön (Valencia, Sevilla). Hasonlóra számítunk ezúttal is!

Az Atlético 19 fős meccsre nevezett kerete: Oblak, Moreira, Juanfran, Godín, Savic, Giménez, Lucas, Filipe Luís, Koke, Gabi, Saúl, Cerci, Thomas, Carrasco, Keidi, Griezmann, F.Torres, Correa, Zakaría.

A mérkőzés kedden 21:30-kor kezdődik, a Sport1 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.