Cikkek

A Sevilla elleni nagyszerű győzelem nem csak a sima sikerről marad emlékezetes. Legalább is egyvalakinek biztosan nem. Ő Juanfran, csapatunk jobbhátvédje, aki Vrsaljko sérülése után a 2. percben lépett pályára, és játszotta ezzel 200. bajnoki mérkőzését az Atlético mezében.

Teljes nevén Juan Francisco Torres Belén, 2011. Január 1-én szerződött csapatunkhoz az Osasuna gárdájától. Első meccsét ez év Január 17-én a Mallorca ellen játszotta piros-fehér szerelésben. Az eredetileg jobbszélsőként szereplő játékost, az akkori edző, Gregorio Manzano kényszerből tette a jobbhátvéd posztjára, ahol ezután ott is ragadt. Olyannyira megtalálta a helyét a védelem jobb oldalán, hogy a spanyol-válogatottba is bekerült az itt nyújtott kitűnő teljesítménye miatt.

Évekig el sem lehetett képzelni mást a posztján. Immár 32 éves, talán ezért is szerződtetett a csapat erre a posztra valakit, Vrsaljko személyében. De Juanfran nem az a beletörődős fajta, lehet, hogy már kevesebbet játszhat, de amikor pályára kerül, mindig bizonyítja, hogy ott a helye a csapatban.

Az itt lejátszott 200 meccsén szerzett 3 gólt, és kiosztott 24 gólpasszt. Nyert a csapattal egy spanyol-bajnoki címet, egy spanyol-kupát, egy spanyol Szuperkupát, egy Európa Ligát, és egy európai Szuperkupát. A spanyol-válogatottal EB győztes.

Gratulálunk neki, és reméljük még sok örömet szerez nekünk csupaszív, megalkuvást nem tűrő játékával!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.