Cikkek

Fontos meccs várt ma csapatunkra a LaLigában. A közvetlen rivális Sevilla volt a vendég a Calderónban, és győzelmünk esetén két pontra csökkenthettük öt pontos hátrányunkat. Ez talán a vártnál könnyebben sikerült is, hiszen nagyon simán hozta a csapat a rangadót. Összeszedett, kiváló játékkal múltuk felül ellenfelünket, akiknek szinte momentumuk sem volt a meccsen. Ez némiképp az edzők csatája is volt, és az argentín házi párbajt fölényesen nyerte Simeone. Miként az Atléti a meccset...

Az Atlético összeállítása a következő volt: Oblak - Vrsaljko (Juanfran 2.), Godín, Savic, Filipe Luís - Koke, Gabi, Saúl, Carrasco (Gaitán 83.) - Griezmann, Gameiro (F.Torres 63.).

Szerencsére felépültek sérültjeink, Gabi, csakúgy mint Gameiro rögtön a kezdőben is találta magát. A túloldalon öt (!) védővel állt fel az ellenfél, ez már előre sejtette, hogy nem az elsöprő andalúz támadásokról fog szólni ez a meccs.

Ami sajnos rosszul kezdődött, mert a 2. percben Vrsaljko a térdét fogva a földre rogyott. Jött helyette Juanfran, aki nagyszerűen játszott ezután. Nekirontott a csapat a vendégeknek, egy "szokásos" negyedóra következett ezután. Sorra alakítottunk ki lehetőségeket, többször tisztán adhatott be a szélről Carrasco és Juanfran is, de sajnos a beadásaik nem értek el a címzettekhez. A 13. percben nagyon kevés hiányzott a vezető gólunkhoz. Gameiro lépett ki a jobb oldalon, észrevette hogy a kapus kissé kint áll, és finoman alányesett a labdának. Szép gól lett volna, de a labda sajnos a felső lécen csattant. Ezután némiképp visszavett a csapat a lendületből, hagytuk, hogy a vendégek kicsit kijjebb jöjjenek. De szerencsére a kapunkra semmi veszélyt sem jelentettek. Az utolsó tíz percet a félidőből ismét megnyomta a gárda, és ennek meg is lett az eredménye. Griezmann végzett el szabadrúgást a bal szélről, nagyszerűen csavart a kapu elé, ahol érkezett Godín, és szép mozdulattal a kapu jobb oldalába fejelt! Gyönyörű gól, és a legjobbkor, a félidő előtt. Teljesen uraltuk az első játékrészt, megérdemelten szereztünk vezetést. Bízhattunk benne, hogy ugyanilyen koncentrált játékkal rukkolunk elő a második félidőben is.

Ezúttal is jól kezdtük a játékrészt, és megint csak nem sokon múlt, hogy gólt szerezzünk. Sajnos Griezmann milliméterekkel, de mellé lőtt. Talán a meccs legszebb akciója után Gameiro került nagy helyzetbe szembe a kapussal, de rosszul vette át a labdát, és odalett a nagy lehetőség. Pedig látszott, ha a vendégek kapnak még egy gólt, le is zártuk a meccset. Ezután kissé feltámadt a Sevilla, egy sarkazás végén még Oblaknak is védenie kellett, de ez sem volt veszélyes helyzet. Negyedóra telt el a második játékrészből, amikor Gameirot buktatták a kaputól 25 méterre. Kitűnő ballábas szög volt ez, és ki más, mint a nagyszerű ballal rendelkező Griezmann állt a labda mögé. Pár másodperccel később pedig már futott is ünnepelni a szögletzászlóhoz, mert óriási gólt vágott a bal felső sarokba.

A meccs eddigi alakulásából ítélve megnyugodhattunk, mert jól játszott a csapat, és immár két gól volt az előnyünk. Bejött Torres is, hatalmas üdvrivalgás közepette. Nem sokkal később nagy helyzetben a kapusba bombázta a labdát. Nagy fölényben játszottunk, szinte akkor kerültünk helyzetbe, amikor akartunk. A 77. percben a nagyszerűen játszó Juanfran futott el a szélen, centerezett, de a kapus beleütött a beadásba. De így sem úszták meg az andalúzok, mert pont Koke elé pattant a labda, ő pedig az üres kapuba gurított.

 

Folytattuk az inváziót, és csak a szerencsének köszönheti a Sevilla, hogy nem öt, vagy hat lett a vége. Torres lépett ki egyedül öt perccel a vége előtt, de erőtlen emelését védte a kapus. Az ellentámadásból szépített a vendégcsapat, egy elkerülhető góllal. De ez is bőven belefért, mert semmit nem vont le a fölényes győzelmünk értékéből. Megnyertük a rangadót, és már csak két pont a hátrányunk a két héttel ezelőtti kilencből. Nagyszerű játék, nagyszerű gólok, nagyszerű szurkolás: ez volt ma az Atlético de Madrid!

Hosszú idő után sikerült rangadót nyernünk, és ez a mostani nagyon értékes győzelem. És nem csak az eredmény, hanem a játék is tetszetős volt. A gólján kívül az ellenfél egyszer találta csak el a kapunkat, az is egy erőtlen sarkazás volt. Ha jobban összpontosítunk, csúfos véget is érhetett volna a vendégeknek ez a kiruccanás, de ne legyünk elégedetlenek, ez az eredmény is nagyszerű!

Az egész csapat nagyon jól teljesített, bárcsak mindig ezt kellene leírni! Oblak munka nélkül állt a kapuban egész meccsen. Juanfran nagyszerűen szállt be a meccsbe, régi fényében tündökölt, kiosztott egy gólpasszt is. Godín fontos gólt szerzett, és tanárian söprögetett, csakúgy mint Savic. Filipe Luís újra nagyon jól játszott, kitűnően segítette a támadásokat. Gabi és Saúl szinte áthatolhatatlan volt középen. Koke ugyan nem gyorsult, de jó labdái voltak, és szerzett egy gólt is. Carrasco gyorsaságával nem tudtak mit kezdeni a vendégek, kár, hogy ma is "sokat szerette" a labdát. Lőhetne már egy gólt, nagyon jót tenne neki. Gameiro sérülése után jól játszott, a kapufánál nem volt szerencséje. Viszont a második félidő elején nagy helyzetet hibázott. Griezmann - ha ki lehet emelni valakit - a mezőny legjobbja volt (megint). Gól, gólpassz, és egész pályát átölelő futómennyiség. Mindig megtalálható volt, és nagyszerű labdái voltak. Torres végre a pályán volt, kár hogy kihagyott két nagy ziccert is.

Szó volt már az edzők csatájáról is. A vendégek trénere öngólt lőtt a túlbiztosított védekezéssel, így szinte semmi esélyük nem volt a rangadón. Simeone visszaállt az eredeti kezdőhöz, és ez bejött. Visszatette a héten kevesebbet edző Gabit és Gameirot is a kezdőbe, amit mindeketten megháláltak. Szóval ez a csata is sima volt - a javunkra.

Bízzunk benne, hogy ezután már csak ezt az arcát látjuk a csapatnak, mert ha így lesz, sok örömünk lehet még ebben az idényben. Jó volt látni ahogy küzd a csapat, nincs nagyon üresjárat, és hogy sorra alakítjuk ki a helyzeteket. Azért a helyzetkihasználás még javulhatna, de soha rosszabb teljesítményt, mint a mai! Reméljük ez a lendület sokáig repíti majd az Atléticot!!!

Aúpa Atléti!!! 

 

Hozzászólások  

#1 Hajpa-yes 2017-03-19 18:28
Ha meglesz a dobogó,állom a nagy pezsgőt amit ígértem még a károgós időszakban......De először előzzük csak meg a Putát!!!
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.