Cikkek

Nem sok család mondhatja el magáról, hogy három férfi tagja is ugyanabban a csapatban focizott/focizik, a Hernández família azonban ezen kevesek közé tartozik.

Hernándezcsalád

(A képen: Theo, Jean-François és Lucas Hernández Atlético színekben)

„családi hagyomány" megteremtője Jean-François Hernández volt, aki a 2000-2001-es szezonban érkezett az Atlético-hoz a Rayo Vallecano-tól, majd egy évvel később ugyan oda is távozott. A francia belső védő összes Atlético-s fellépéséről nincs pontos információ, az biztos, hogy 14 mérkőzésen viselte a matracosok mezét a spanyol másodosztályban, ezeken a találkozókon gólt viszont nem szerzett. Érdekesség azonban, hogy csapattársa volt Fernando Torres, aki akkoriban végezte első szárnybontogatásait a felnőttek között.

Jean-François láthatólag kellemes élményekkel távozott Madridból, hiszen mindkét fiát beiratta az Atleti akadémiájára. Az idősebb fiú, Lucas - akit ma már a felnőtt keret alaptagjának tekinthetünk - a 2012/2013-as szezonban került fel a fiataloktól a Juvenil A csapatba. Itt két évig pallérozódott, mielőtt a 14/15-ös szezon elején a B csapatba került volna. Ekkor jött el számára az áttörés, hiszen ugyanabban a szezonban mutatkozhatott be mind a fiókcsapatban, mind a felnőtt együttesben egyaránt.

Az A csapatban 2014.december 3-án debütált, 28-as számmal a hátán, belső védő pozícióban, a CE L'Hospitalet ellen, a Király Kupában. Ezt a találkozót és a visszavágót is végigjátszotta, majd a La Liga-ban is pályára léphetett 4 perc erejéig az Athletic Bilbao ellen 4:1-re megnyert találkozón. Ezután komoly feladattal találta magát szemben, hiszen a Real Madrid elleni első kupameccsen bal-bekk szerepkörben számított rá Simeone. Lucas bravúrosan teljesített, végigjátszotta a meccset és Gareth Bale-t is számos alkalommal megakadályozta a meccs folymaán, hogy helyzetet tudjon kialakítani.

Ebben az idényben többet nem láthattuk Lucas-t Atlético szerelésben, a 2015-2016-os kiírásban azonban felnőtt szerződést kapott, így az A csapat teljes jogú tagjává vált. Ezt nem bánta mieg, hiszen 16 mérkőzésen összesen 1237 percet játszott és még a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott,  Diego Costa korábbi, 19-es mezszámával a hátán. Legtöbbször a védelem tengelyében kellett helytállnia, azonban a védelem bal oldalán is kiválóan tudta pótolni Filipe Luís-t, ha erre szükség volt.

Az idei szezonban tovább folytatódik a 21 éves Lucas sikersztorija, már 16 mérkőzésnél jár és megszerezte első gólpasszát is, a piaci értékét pedig 10 millió Euróra traktálják. Látható tehát, hogy Simeone hosszú távon számol vele, csakúgy mint testvérével Theo-val, aki jelenleg a Deportivo Alavés csapatánál van kölcsönben.

A 19 esztendős Theo a tavalyi évben került fel a B csapathoz, ahol gyorsan kiharcolta a helyét a kezdő tizenegyben. Olyannyira jól sikerült a szereplése, hogy idén az argentin mester állandó játéklehetőséget akart nyújtani a fiatal bal-bekk-nek. Az Atleti felnőtt csapatában erre azonban aligha lett volna erre esélye, hiszen posztját Filipe, testvére Lucas és a frissen érkezett Vrsaljko is foglalja. Így végül egy szerződéshosszabbítás után kölcsönbe került az Alavéshez, ahol még a vártnál is jobban teljesít. Mauricio Pellegrino 5 védős rendszerének szélén gyorsan megtalálta a számára legmegfelelőbb pozíciót és onnan a szezon első meccsei óta kirobbanthatalan. A piaci értéke az ő esetében  is elérte a 10 millió Eurót, nemrég pedig jó hírben részesülhetett, hiszen az Atlético edzői stábja úgy döntött, hogy a következő kiírástól ismét Atletico játékos lesz, immáron a legmagasabb kategóriában.

Torres hernandez

(A képen: Jean-François [balra] és Lucas [jobbra] Hernández Fernando Torres társaságában, pár év különbséggel)

Hozzászólások  

#1 Colchoneros 2017-03-19 13:07
Számomra óriási értéket képviselnek mindeketten. Lucas már bőven bizonyította rátermettségét nálunk, Theo pedig az Alavésben mutatja meg éppen, hogy a bal oldalt tökéletesen tudja majd pótolni Filipe után. És emelett még plusz értèket jelent az Atleti iránt kialakult szenvedélyük.
Idézet

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.