Cikkek

Nagyon fontos forduló következhet csapatunk számára vasárnap. Mert győzelmünk esetén, két pontra csökkenthetjük a két hete még szinte behozhatatlannak tűnő kilenc pontos hátrányunkat a Sevillával szemben. A bajnokság további szakaszára nézve tehát mindennél fontosabb lesz legyőznünk vasárnapi ellenfelünket!

A sors kis fintora miatt a pénteki BL-sorsoláson ugyanazt a Leicestert kaptuk ellenfélnek, akik kiverték a talán kissé túlzott önbizalommal pályára lépő Sevillát. Simeone biztosan nem fog abba a hibába esni mint kollégája, és nem hagyja, hogy a csapat túlságosan elbízza magát. Ez esetben nem járhatunk úgy pórul, mint az andalúzok.

A legutóbbi két bajnoki győzelmünknek hála, immár "csak" öt pont a hátrányunk a dobogó harmadik fokán álló Sevillával szemben. Az ő két legutóbbi meccsük nem sikerült túl jól, főleg a legutóbbi, Leganés elleni hazai meccsük, ahol csak a (sajnos ebben az idényben már szokásos) szerencséjüknek köszönhetik, hogy a vendégek nem győztek. Az idegenbeli mérlegük ennek ellenére nem rossz, az eddig megszerzett 57 pontjukból 25-öt szereztek otthonuktól távol. Nem véletlenül lett fentebb említve a szerencse, hiszen a megnyert mérkőzéseik döntő többségét egy góllal nyerték. Bár ezért is három pont jár, mondhatnák ők. Természetesen a közvetlen rivális elleni "szeretet" mondatja ezt velünk. :)

Csapatunk jó heteken van túl, hiszen a Valencia 3-0-s legyőzése után, egy küzdelmes meccsen a Granadát is legyőztük idegenben 1-0-ra. Ehhez jött még szerdán a Leverkusen elleni "spórolós" továbbjutás. Tehát kissé "rápihentünk" a vasárnapi meccsre, ami érthető, hiszen a németországi 4-2-s győzelmünk után a visszavágón már megtehettük, hogy tartalékolunk a hétvégi, nagyon fontos bajnokira. Szóhoz jutott több fiatal, és olyan is, aki eddig kevesebbet játszott. A csapat átlagéletkora mindössze 24 év volt.

Az utóbbi napokban több sérülés is nehezítette a felkészülést. A már több hónapja sérült Augusto Fernándezen és Tiagon kívül Gameiro, és Gabi sem tudott a társakkal készülni. Szerencsére már mindketten a csapattal készülnek, és van esély arra, hogy pályára léphetnek. Torres már a kispadon ült a BL-meccsen, vasárnap akár szerepet is kaphat a rangadón. 

Egy esetleges győzelemmel nagyot léphetne a csapat a dobogó harmadik foka felé, ami a selejtező nélküli BL-szereplés miatt fontos lenne (kivéve persze ha megnyerjük a BL-t :) ). Ehhez a valós tudását kell nyújtania a csapatnak, teljes koncentráció mellett. Ezúttal nem fog beleférni odaajándékozott félidő, és motiválatlanság. Fontos lesz a helyzetkihasználás, hiszen az idegenbeli meccsünket ellenük ezen buktuk el. A hangulatra biztosan nem lesz panasz, főleg annak fényében nem, hogy a két csapat szurkolói közt nem teng túl a szeretet. 

Igaz, hogy ez csak egy meccs a sok közül, de mégis kicsit több. Mert győzelem esetén (más változatot ne is képzeljünk el) újra "lőtávolon belül" leszünk. Persze az ellenfél mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ez ne sikerüljön. Nem fognak nekünk rontani, ez szinte biztos. Bízni fognak a szerencséjükben is, de annak előbb-utóbb véget kell érnie. Tegyünk róla, hogy ez már vasárnap megtörténjen!

Aúpa Atléti!!!

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.