Cikkek

Kedvező helyzetből várhatja csapatunk a szerdai, Leverkusen elleni BL-visszavágó mérkőzést. Három hete 4-2-re nyertünk a gyógyszergyári városban, elég meggyőző játékkal.

A sorsoláskor senki sem bánta, hogy a német csapatot kaptuk, annak ellenére sem, hogy két éve nagyon meg kellett szenvednünk velük a továbbjutásért a BL ugyanezen szakaszában. Akkor csak büntetőkkel sikerült továbbmennünk, és azt gondolhattuk, ezúttal sem lesz könnyebb dolgunk. Bár a Leverkusen idén nem fut túl jó szériát a Bundesligában, azért egy német csapatot sosem szabad leírni.

Nem is tettük ezt, és már az odavágón keményen "odatettük" magunkat. Saúl és Griezmann góljaival kettővel mentünk a szünetben, és csak Moyán múlt, hogy szorosabb végeredmény született annál, mint amilyen különbség van a két csapat között. A második félidőt rögtön egy kapott góllal kezdtük, ami jobb helyezkedéssel akár védhető is lehetett volna. De mielőtt nagyon belelkesedtek volna a németek, Gameiro bevágott egy általa kiharcolt büntetőt. Ekkor újra azt hihettük, itt ez ennyi is volt. De Moyá nem így gondolta. :) Egy ártalmatlan beadásba feleslegesen ütött bele (ha nem ér bele, bedobás következhetett volna a javunkra a túloldalon), a labda így Savic lábára, onnan pedig a kapuba pattant. Ezúttal volt ideje belelkesedni az ellenfélnek, és egy elég kemény tíz perc következett, amiben igencsak benne volt, hogy eredményes lehet a Bayer. De átvészeltük ezt az időszakot, és a meccs végén Torres tett róla, hogy visszaálljon a két gólos különbség. 

Látszott a meccsen, hogy ennél nagyobb a különbség a két csapat között, de azért ennek a két gólos előnynek bőven elégnek kell lennie a továbbjutáshoz. Főleg úgy, hogy a Leverkusen azóta lejátszott három bajnokiján mindössze egy pontot szerzett, és kapott kilenc (!) gólt. Szóval nincsenek túl jó formában, mi viszont a két legutóbbi bajnokinkat megnyertük, és ezeken gólt sem kaptunk. 

Minden az mellett szól tehát, hogy könnyebb meccsre számíthatunk, de Simeone biztosan nem esik abba a hibába, hogy lebecsüljön egy német csapatot. Várhatóan olyan játékosaink is pályára léphetnek, akik kevesebb lehetőséghez jutottak bajnokin, így ők biztosan bizonyítani akarnak majd Cholonak. Reméljük ismét egy jó meccset fogunk látni, hasonlóan szép gólokkal, mint Leverkusenben.

Néhány sérülés nehezítette a csapat felkészülését, de Augusto Fernándezen kívül nincs komolyabb baja senkinek sem. Torres már teljes értékű munkát végez, de Gameiro sérülése is múlóban van. Gabi kéztörése miatt egy speciális rögzítőben végzi a gyakorlatokat. Savic orra eltört a Granada elleni meccs utolsó percében, de a játékának nincs akadálya, viszont egy védőmaszkot viselnie kell. Azért az valószínű, hogy az itt említettek nem játszanak szerdán, vagy ha igen, nem az egész meccsen.

A továbbjutás - főleg az első meccs eredményének tudatában - kötelező. Reméljük, hogy egy jó meccsen, egy jó eredménnyel zárunk.

A mérkőzés szerdán 20:45-kor kezdődik, a Sport1 Tv élőben közvetíti.

Aúpa Atléti!!! 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

atm Atlético Madrid, Peña Atlética de Hungría
Az Atletico Madrid labdarúgócsapatának magyar szurkolói oldala.